Introducing, Selma Blair

7,7 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

In oktober 2018 onthulde actrice Selma Blair dat ze gediagnosticeerd is met multiple sclerose, een degenererende aandoening die het ruggenmerg en de hersenen aantast. De symptomen variëren bij mensen, maar in het geval van Blair worden mobiliteit en vocale functies beperkt door spasmen, spierzwakte, chronische pijn en verhoogde mentale vermoeidheid. In deze documentaire zien we Blairs rauwe en pijnlijke ervaring met de ziekte en hoe ze de verslechtering van haar gezondheid probeert te vertragen.

Regie
Rachel Fleit
Cast
Selma Blair.
Release
16.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Rachel Fleit | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2021

Selma Blair speelde haar bekendste filmrollen in Cruel Intentions, Legally Blonde en Hellboy voordat ze op 46-jarige leeftijd werd gediagnosticeerd met de chronische ziekte MS (multiple sclerose). Introducing, Selma Blair volgt de actrice voor het grootste deel in 2019, als ze een zware stamceltransplantatie ondergaat. De documentaire is aangrijpend en maakt de mogelijke impact van de slopende ziekte inzichtelijk, maar wordt wel wat geplaagd door misplaatste muziekkeuzes.

Blair is onverminderd actief als actrice en mode-icoon op het moment dat de ziekte in 2018 bij haar wordt vastgesteld. MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarvan de symptomen zich per persoon heel verschillend kunnen voordoen en ontwikkelen. Bij Blair wordt onder andere het spraakvermogen aangetast: "het komt niet door jullie, maar door de MS", probeert ze op een moeilijk moment verstaanbaar te maken. Het is de eerste van vele scènes waarin Blair zichtbaar lijdt aan de gevolgen van haar ziekte.

videotrailers & clips