bioscoop release

Pacifiction (2022)

Wachten totdat de bom valt.

7,2 details

  • 165 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Duitsland
  • Portugal
165 Min Frankrijk

Als Hoge Commissaris van de Franse Republiek kent De Roller zijn weg op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. Immer gekleed in wit pak beweegt de charmante politicus zich met het grootste gemak van zakelijke bijeenkomst naar louche nachtclub en van dansoptreden naar surfwedstrijd. Of hij nu locals paait of een priester onder druk zet, elke ontmoeting is een onderhandeling of performance. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat er een Franse kernproefonderzeeër voor de kust van het eiland is gesignaleerd. Pacifiction is een broeierige, politieke thriller waarin een geslepen bureaucraat de grenzen van zijn invloed op een paradijselijk eiland bereikt.

Alt titel
Tourment sur les Îles
Regie
Albert Serra
Cast
Sergi López, Benoît Magimel, Marc Susini, Montse Triola, Lluís Serrat, Pahoa Mahagafanau, Matahi Pambrun, Cécile Guilbert, Mike Landscape, Alexandre Melo, Michael Vautor, Baptiste Pinteaux, Praxedes de Vilallonga, Laurent Brissonnaud, Jean-Philippe Tahitua, Mareva Wong, Cyrus Arai, Florence Garneau.
Release
26.05.2022
Release NL
01.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Albert Serra | Scenario: Albert Serra, Baptiste Pinteaux| Cast: Benoît Magimel (De Roller), Pahoa Mahagafanau (Shannah), Marc Susini (De Admiraal), Sergi López (Morton), Montse Triola (Francesca), e.a. | Speelduur: 165 minuten | Jaar: 2022

De Roller is de Franse commissaris die een oogje in het zeil moet houden op het Frans-Polynesische Tahiti. Hij beweegt zich tussen de verschillende lagen in de samenleving en zet zijn macht in om altijd overal van op de hoogte te zijn. Hij bespeelt de verschillende groepen met gemak. Als hem ter ore komt dat de Franse regering met een onderzeeër rond het eiland vaart, moet hij erachter komen waar dit precies om gaat. Het gerucht gaat rond dat de Franse regering opnieuw kernproeven wil gaan houden en het eiland ziet als een uitermate geschikte plek.

Pacifiction is een trage, prachtige film die er net niet in slaagt de kijker mee te nemen in de constant groeiende dreiging van de bom. Vanaf shot één is duidelijk dat dit verhaal het beste in de bioscoop te ervaren is. De roze lucht van de zonsondergang spat van het scherm en een groot gedeelte van de film speelt zich af tussen dag en nacht. Het geeft de film een zowel lome als wat duistere sfeer, zeker omdat de belichting ook iets artificieels heeft. Onder het oppervlak broeit iets. De muziek van componisten Marc Verdaguer en Joe Robinson benadrukt het onheilspellende.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Pacifiction

acties