Sergio Leone - L'italiano che inventò l'America
Een informatieve en fijn opgebouwde documentaire over een van de meest invloedrijke filmmakers uit de geschiedenis.
play

7,4 details

  • 107 Min
  • Documentaire
  • Italië
107 Min Italië

Ter gelegenheid van de dertigste sterfdag van Sergio Leone brengt deze documentaire een eerbetoon aan een van de grote legendes van de wereldcinema. De unieke artistieke visie van Sergio Leone heeft nationale grenzen overschreden, het genre van de Spaghetti Western gecreëerd en het internationale filmpanorama voorgoed veranderd met zijn vernieuwende stilistische en narratieve oplossingen, die nu deel zijn gaan uitmaken van de taal van de film. De film, die is verrijkt met kostbare archiefbeelden uit de Cineteca di Bologna, waaronder zeldzame geluidsopnamen en filmclips die achter de schermen zijn opgenomen, ziet voor het eerst de directe deelname van de familie Leone en bevat interviews met zowel Leone's jarenlange medewerkers als met iconen van Hollywood die diepgaand door zijn werk zijn beïnvloed.

Alt titel
Sergio Leone: The Italian Who Invented America
Regie
Francesco Zippel
Cast
Steven Spielberg, Robert De Niro, Clint Eastwood, Frank Miller, Hark Tsui, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Jennifer Connelly, Sergio Leone, Dario Argento, Darren Aronofsky, Jacques Audiard, Giuseppe Tornatore, Giuliano Montaldo, Damien Chazelle, Ennio Morricone, Christopher Frayling, Arnon Milchan.
Release
08.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Francesco Zippel | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2022

Film is in de eerste plaats visueel, een reeks van beelden. Als een bepaald type shot mensen meteen doet denken aan een bepaalde filmmaker, dan heeft die echt diepe indruk gemaakt in de wereld van cinema. Een extreme close-up op de ogen van de acteur tijdens een intens moment; het wordt al tientallen jaren in ieder genre gebruikt, maar is ook vooral het kenmerk van één man: regisseur Sergio Leone. Deze documentaire over hem laat zien hoe hij voorgoed zijn stempel heeft gedrukt op het medium film.

In Sergio Leone - The Italian Who Invented America wordt over de geschiedenis en werken van Sergio Leone verteld, door mensen die met hem gewerkt hebben en anderen die kennis hebben van het grote effect dat Leone's films hebben gehad op de evolutie van cinema. Uiteraard komt zijn vaste componist Ennio Morricone aan het woord, maar ook Spielberg, Scorsese, Tarantino en De Niro.

videotrailers & clips