Take a Chance (2023)

6,6 details

  • 95 Min
  • Documentaire

Documentaire die een unieke inkijk geeft in het leven van een van 's werelds beruchtste stalkers, Gert van der Graaf. De film volgt Van der Graaf terwijl hij openhartig vertelt over zijn jeugdliefde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en hoe deze liefde uitgroeide tot een obsessie die zijn leven heeft beheerst.

Regie
Maria Thulin
Cast
Gert van der Graaf.

Filmtotaal Recensie

Regie: Maria Thulin | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2023

Zij die oud genoeg zijn, zullen zich de reclame nog wel kunnen herinneren: een jongen, in een kamer behangen met posters van saxofoniste Candy Dulfer, zet een cassettebandje op van haar muziek. Daardoor hoort hij zijn deurbel niet, en zal nooit weten dat Candy Dulfer daar stond voor hulp bij autopech. Een gruwelijk idee, om als fan zo dichtbij te zijn en je kans te missen. Voor de Nederlander Gert van der Graaf ging dit anders, toen Agnetha van Abba bij hem aanklopte deed hij open! Hij was echter geen fan, maar een obsessieve stalker.

Gert is acht jaar als hij het Songfestival kijkt en daar ABBA haar werelddebuut maakt. Alleen heeft hij weinig oor voor de muziek, en voornamelijk oog voor de blonde zangeres. Hij wordt zo extreem fan dat zelfs Zweden, ABBA's land van herkomst, een intensieve hobby voor hem wordt. Gert zet elke cent opzij om daar ooit naartoe te kunnen gaan, en op den duur doet hij dat. In alle eerlijkheid niet voor de liefde van het land, maar om zijn idool te ontmoeten. Dat lukt hem, maar is voor Agnetha het begin van jarenlange ellende.

videotrailers & clips