Mixed by Erry

Mixed by Erry (2023)

7,1 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Italië
110 Min Italië

Een aankomende DJ en zijn twee broers, smokkelen eigenhandig gecreëerde mixtapes het Napels van de jaren '80 binnen. Tot hun eigen verbazing groeien ze uit tot invloedrijke platenproducenten, waardoor ze het doelwit worden van justitie.

Regie
Sydney Sibilia
Cast
Fabrizio Gifuni, Giuseppe Arena, Salvatore Striano, Adriano Saleri, Cristiana Dell'Anna, Francesco Di Leva, Emanuele Palumbo, Luigi D'Oriano, Adriano Pantaleo, Chiara Celotto, Greta Esposito, Logan Bailey, Michele Pereira Da Paz, Brando Improta.
Release
02.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sydney Sibilia | Scenario: Armando Festa, Sydney Sibilia | Cast: Luigi D'Oriano (Enrico), Giuseppe Arena (Peppe), Emanuele Palumbo (Angelo), Chiara Celotto (Francesca), Christiana Dell'Anna (Marisa), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

Kort na de komst van de mp3 kwam de website Napster, waar mensen gratis muziek konden downloaden. Een bandlid van Metallica werd het gezicht van het gevecht tegen piraterij, en daar werd hij behoorlijk om geridiculiseerd. Tegenwoordig klagen zelfs jongeren dat de kwaliteit van popmuziek vroeger een stuk beter was. Zou het zijn dat componisten minder moeite stoppen in hun werk omdat het genormaliseerd is om niet te betalen voor iemands product? De schade hiervan reikt kennelijk verder dan financiële tegenslag voor de muziekindustrie.

Enrico is dol op muziek en wil zijn passie graag met anderen delen. DJ worden dus. Maar hem wordt verteld dat hij daarvoor allure mist, dus hij houdt het maar bij het maken van compilaties op cassettebandjes. Die zijn in zijn woonplaats immers enorm in trek. Zijn schoonzus stelt voor om dat wat grootschaliger aan te pakken. Dat doet hij, samen met zijn twee broers, en binnen de kortste tijd stroomt het geld sneller binnen dan ze het kunnen uitgeven. Alleen begrijpt Erry niet dat het verkeerd is om te verdienen aan andermans creaties.