The Year I Started Masturbating

4,8 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Zweden
98 Min Zweden

Hanna (Katia Winter) is een ambitieuze carrièrevrouw, die wordt gedreven door prestaties in alle aspecten van haar leven. Maar de relatie met haar vriend Morten (Jesper Zuschlag) kraakt, en om de relatie te redden, zegt ze haar baan op - helaas te laat. Nu staat Hanna zonder woning, man en baan, en wanneer ze probeert haar leven terug te winnen, resulteert dit in gênante situaties en kleinere rampen.

Regie
Erika Wasserman
Cast
Katia Winter, Happy Jankell, Bahar Pars, Nour El-Refai, Pablo Leiva Wenger, David Wiberg, Siw Erixon, Albin Grenholm, Henrik Dorsin, Sara Shirpey, Jesper Zuschlag, Vera Carlbom, Hannes Fohlin, Antonio Di Ponziano, Disa Östrand, Amadeus Durmaz, Hulda Sveindís Jóhannesdóttir, Zacke Zachrisson.
Release
12.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Erika Wasserman | Scenario: Christin Magdu, Erika Wasserman | Cast: Katia Winter (Hanna), Jesper Zuschlag (Morten), Vera Carlbom (Liv), Henrik Dorsin (Staffan), Nour El-Refai (Carolin), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2022

Regisseur Anders Thomas Jensen merkte ooit eens op in een interview over Men & Chicken dat de weergave van masturbatie in film enorm verschilt tussen man en vrouw. Het was hem opgevallen dat vrouwelijke personages zichzelf bevredigen uit lust, terwijl mannelijke personages die de hand aan zichzelf slaan enkel zielig zijn. Jensen was er duidelijk niet op uit dat beeld met zijn film te veranderen, getuige het door Mads Mikkelsen gespeelde personage dat met zijn chronische masturbatie een bron van nodige komedie is, ook al mikte Jensen naar eigen zeggen op een tragische inslag.

Dat cinema minder veroordelend is over vrouwelijke masturbatie wil echter niet zeggen dat het filmlandschap overloopt van de voorbeelden daarvan. Een vrouwelijk orgasme moet in films doorgaans toch echt worden bewerkstelligd door een bedpartner, zij het man of vrouw. Ergens begrijpelijk, aangezien verhalen vaak draaien om de verhoudingen tussen mensen en seks daarin maar al te vaak een rol speelt, maar daarmee blijft het onderwerp wel aardig in de taboesfeer hangen. Het Zweedse The Year I Started Masturbating doet een sympathieke poging het wat te normaliseren. De aangenaam schaamteloze titel is alvast een mooi begin.

alle artikelen (1)

The Year I Started Masturbating Nieuwsberichten