Medellin

Medellin (2023)

4,8 details

  • Komedie
  • Frankrijk
Frankrijk

Om zijn broer te redden uit de handen van de narcos in Medellín, verzamelt Reda een team om de ontvoerders in Colombia te overvallen.

Regie
Franck Gastambide
Cast
Raymond Cruz, Ramzy Bedia, Mike Tyson, Vincent Bersoulle, Franck Gastambide, Ariel Sierra, Anouar Toubali, Saïdou Camara, Brahim Bouhlel, Essined Aponte, Bernardo Garcia, Jairo Ordoñez, Matthias Quiviger, Juan Pablo Acosta, Jhonnatan Bulla, Felipe Corchuelo, David Diane, Nora el Hourch.
Release
02.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Franck Gastambide | Scenario: Franck Gastambide en Charles van Tieghem | Cast: Franck Gastambide (Stan), Ramzy Bedia (Reda), Anouar Toubali (Charlie), Brahim Bouhlel (Brahim), Essined Aponte (Marissa), Mike Tyson (Robbie), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2023

Makers van actiefilms hebben een breed scala aan tactieken tot hun beschikking om hun publiek onbedoeld te vermoeien. Zo kunnen ze er een onnavolgbaar plot tegenaan gooien, compleet met nauwelijks te volgen complotten en missies. Ook hebben sommigen er een handje van om de plot compleet naar de achtergrond te gooien om zo een excuus te hebben om zo veel mogelijk achtervolgingen, schietpartijen en stoere praat op de kijker af te voeren.

Frans actievehikel Medellin valt in deze laatste categorie. Het verhaal en de personages zijn zo minimaal uitgewerkt dat ze vooral op de lachspieren werken. Dat komt goed uit, want regisseur en hoofdrolspeler Franck Gastambide steekt zijn vierde speelfilm in als lichte komedie. Erg veel moeite om zijn eigen scenario enige body te geven onderneemt hij niet. We worden vrijwel meteen in de actie gegooid, om vervolgens anderhalf uur vrijwel geen rust te krijgen.