L' Origine du Mal
Eindelijk weer eens een lekkere, mysterieuze thriller over mensen met snode plannen.
play

6,8 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Canada
125 Min Frankrijk

De vijfenveertigjarige Stéphane werkt in een conservenfabriek, maar bevindt zich plotseling in de wereld van de ultrarijken wanneer ze contact zoekt met haar vervreemde vader, een miljardair. In het luxe familiehuis leert ze ook de andere vrouwen in zijn leven kennen en komen langzaamaan de duistere familiegeheimen aan het licht. Maar is Stéphane eigenlijk wel wie ze zegt dat ze is?

Alt titel
The Origin of Evil
Regie
Sébastien Marnier
Cast
Dominique Blanc, Clotilde Mollet, Naidra Ayadi, Jacques Weber, Suzanne Clément, Laure Calamy, Doria Tillier, Véronique Ruggia, Céleste Brunnquell, Blandine Laignel, Laurence Huby, Caroline Roulin, Johanna Tahar, Maria Pinto Bonito, Caroline Ferrus, Sheila Maeda, Anthony Deroche, Julien Naccache.
Release
01.09.2022
Release NL
15.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sébastien Marnier | Scenario: Fanny Burdino, Sébastien Marnier | Cast: Laure Calamy, Dominique Blanc, Jacques Weber, Doria Tillier, Suzanne Clément, Véronique Ruggia, Céleste Brunnquell, e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2022

De meeste verhalen over familie gaan over de waarde ervan. Gelukkig zijn er ook schrijvers die vertellen over de keerzijde. In L'Origine du Mal zegt een personage dat ze familie maar niks vindt; dat het gif is dat sinds je geboorte door je aderen stroomt. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit thema past binnen het plot, maar dat is geen groot mankement: deze smakelijke thriller laat zien dat de femmes fatales de wereld nog niet uit zijn.

Met het hart in de keel kloppend belt een vrouw een nummer, en deze keer lukt het haar om niet opn te hangen. De vrouw aan de andere kant van de lijn heeft al een vermoeden en geeft de telefoon aa haar man: "Volgens mij is het je dochter." De steenrijke en inmiddels zieke Serge heeft tijdens zijn huwelijk meerdere affaires gehad en in ieder geval een buitenechtelijk kind gekregen, genaamd Stéphane. Ze wordt lauw verwelkomd in Serges gigantische villa. Maar er is iets niet pluis aan deze reünie - van beide kanten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

L' Origine du Mal Nieuwsberichten