La ragazza del futuro
De vleugelslag van deze kleine vlinder laaide op tot een resultaat waar de wereld beter van werd.
play

6,6 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Italië
97 Min Italië

Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die niet goed aard in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Als op een avond een goede vriend haar dwingt tot het bedrijven van de liefde, moet ze volgens de heersende moraal trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

Alt titel
The Girl from Tomorrow, Primadonna
Regie
Marta Savina
Cast
Paolo Pierobon, Gaetano Aronica, Fabrizio Ferracane, Francesco Colella, Francesco Giulio Cerilli, Dario Aita, Angelo Faraci, Maziar Firouzi, Mario Gioè, Claudia Gusmano, Francesco Cristiano Russo, Thony, Manuela Ventura.
Release
21.06.2023
Release NL
22.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Marta Savina | Scenario: Marta Savina | Cast: Claudia Gusmano (Lia), Dario Aita (Lorenzo), Francesco Giulio Cerilli (Pietro), Manuela Ventura (Sara), Francesco Colella (Amedeo), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Hoe ouder iemand is, hoe groter de kans dat die persoon uit een tijd komt dat andere wetten golden. Waar we ons nu kapot voor schamen, was toen gewoon legaal. In Italië moesten verkrachte meisjes trouwen met de dader om zich te ontdoen van deze zonde. Het zijn de helden die voor het eerst nee durven te zeggen die voor verandering zorgen. La Ragazza del Futuro gaat over zo'n moedige wereldverbeteraar.

Voordat Lorenzo naar Duitsland vertrok zat hij al te flirten met Lia, de dochter van een boer in een klein dorpje. Nu hij terug is wil hij haar snel voor zich winnen, maar Lia ontdekt dat hij een toekomst voor haar heeft gepland waarin ze niet zichzelf zal kunnen zijn. Lorenzo ontvoert en verkracht haar, maar wordt hiervoor opgepakt. Volgens de heersende traditie moet Lia trouwen om haar eer te redden. Lia is de eerste vrouw in de Italiaanse geschiedenis die hier weigert mee akkoord te gaan, en dat levert haar een nare rechtszaak op.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

La ragazza del futuro Nieuwsberichten