Passages (2023)

Verfrissende kijk op een driehoeksverhouding blijft helaas aan de oppervlakte.
play

7,2 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Duitsland
91 Min Frankrijk

Wanneer de altijd nieuwsgierige filmmaker Tomas de jonge lerares Agathe ontmoet, stort hij zich halsoverkop in een gepassioneerde affaire. Ondanks zijn huwelijk met Martin is het samenzijn met een vrouw voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken. Als Tomas' begeerte lijkt om te slaan naar liefde, zet dat zijn relatie met Martin op het spel. Maar wanneer Martin zelf een nieuwe relatie begint, kan de zelfzuchtige Tomas niet anders dan zijn aandacht weer volledig op zijn man richten.

Regie
Ira Sachs
Cast
Ben Whishaw, Adèle Exarchopoulos, Franz Rogowski, William Nadylam, Théo Cholbi, Caroline Chaniolleau, Léa Boublil, Erwan Kepoa Falé, Chloé Granier, Anton Salachas, Arcadi Radeff, Theo Gabilloux, Thibaut Carterot, Sarah Lisbonis, Tony Daoud, Jérôme Dauchez, Kylian Moison, François Boisrond.
Release
28.06.2023
Release NL
24.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ira Sachs | Scenario: Ira Sachs en Mauricio Zacharias | Cast: Franz Rogowski (Tomas), Ben Whishaw (Martin), Adèle Exarchopoulos (Agathe), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2023

Een acteur in een film moet een simpele scène, waarin hij een trap afloopt, vier keer opnieuw doen, omdat de regisseur vindt dat hij steeds net niet op de juiste manier de trap afgaat. Zo introduceert Passages zijn hoofdpersoon Tomas, de desbetreffende regisseur. Al snel blijkt dat hij net zo obsessief en manipulatief omgaat met zijn romantische partners.

Passages draait om een driehoeksverhouding tussen Tomas, zijn man Martin en Agathe, een vrouw die Tomas ontmoet tijdens een feest. Na afloop gaat Tomas met Agathe naar bed en ontdekt hoe het is om met een vrouw te zijn. Tomas wordt verliefd op Agathe en verlaat Martin. Als Martin een nieuwe vriend krijgt, zorgt de obsessieve kant van Tomas ervoor dat hij Martin weer voor zich probeert te winnen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Passages

acties