My Old School

My Old School (2022)

Vrolijke documentaire over een apart voorval, maar niet veel meer dan een uitgerekte anekdote.
play

7,1 details

  • 104 Min
  • Documentaire
  • Animatie
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
104 Min Verenigd Koninkrijk

De zestienjarige Brandon Lee lijkt een modelstudent: goede punten, vriendelijk tegen iedereen en een echte ster tijdens het schooltoneel. Alleen is hij niet wij hij beweert te zijn. Hoe ver zou jij gaan voor een tweede kans om je droom te verwezenlijken? Wie is Brandon Lee echt? En waarom deed hij zich anders voor? Een grotendeels geanimeerde documentaire, die bewijst dat de realiteit soms vreemder is dan fictie.

Regie
Jono McLeod
Cast
Alan Cumming, Brandon Lee, Gary Lamont, Lulu, Dawn Steele, Clare Grogan, Juliet Cadzow, Joe McFadden, Camilla Kerslake, Brian MacKinnon, Carly McKinnon, Wam Siluka Jr., Natalie Mcconnon, David Tattoo Dave McKinlay, Michele Gallagher, Brian O'Sullivan.
Release
23.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jono McLeod | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2022

De klas van een middelbare school in een sjieke Schotse wijk krijgt begin jaren negentig een nieuwe leerling, genaamd Brandon Lee. Net als de zoon van Bruce Lee, die kort daarvoor was overleden op een filmset. Brandon is een apart figuur. In de eerste instantie maakt hij weinig connecties, maar mettertijd wordt hij een van de populairste leerlingen. Maar er blijkt iets niet aan de haak te zijn.

Al gauw wordt voorspelbaar wat dat is. Toch duurt het erg lang voordat de waarheid wordt uitgesproken. De eerste helft bestaat voornamelijk uit inmiddels volwassen klasgenoten die navertellen hoe Brandon werd ontvangen, hoe bizar die zich gedroeg en hoe die uiteindelijk toch geliefd werd.

videotrailers & clips