Bottoms

Bottoms (2023)

6,9 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Twee lesbische studenten zitten in het laatste jaar. Ze zijn niet bepaald populair op school, maar willen toch voor de eerste keer van bil gaan alvorens het jaar om is. In de hoop cheerleaders aan de haak te slaan beginnen ze een vechtclub.

Regie
Emma Seligman
Cast
Wayne Pére, Dagmara Dominczyk, Ted Ferguson, Toby Nichols, Nicholas Galitzine, Elizabeth Elkins, Punkie Johnson, Havana Rose Liu, Lacey Dover, Rachel Sennott, Ayo Edebiri, Devyn Sandidge, Marshawn Lynch, Kaia Gerber, Ruby Cruz, Miles Fowler, Virginia Tucker, Krystal Alayne Chambers.
Release
11.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Emma Seligman | Scenario: Emma Seligman, Rachel Sennott | Cast: Rachel Sennott (PJ), Ayo Edebiri (Josie), Ruby Cruz (Hazel), Havana Rose Liu (Isabel), Nicholas Galitzine (Jeff), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

Het tweetal vriendinnen P.J. en Josie heeft een duidelijk doel voor ogen voor het aankomende schooljaar: zoenen met de twee populairste cheerleaders op school. Maar omdat ze het tegenovergestelde zijn van cool, moeten ze een creatieve oplossing bedenken om hun plan te volbrengen. En hoewel het niet de meest logische gedachte is, besluiten zij een zelfverdedigingsclub op te zetten om dichterbij hun doelwitten te komen. Bottoms is een bizarre maar ijzersterk geschreven en geacteerde komedie.

De laatste jaren lijken komedies over (bijna) jongvolwassen vrouwen het enorm goed te doen. Na het succes van Booksmart en Bodies Bodies Bodies lijkt het absurdistische komediegenre te ontploffen. En in deze opkomende traditie mag Bottoms niet ontbreken. De scherpe dialogen gecombineerd met het bizarre verhaal leveren een unieke, nu al veelgeprezen film op.

videotrailers & clips