King of Clones

6,4 details

  • 85 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
85 Min Verenigd Koninkrijk

Van onderzoek naar menselijke klonen tot een schandalige ondergang, volg het leven en werk van Korea's meest beruchte wetenschapper, Hwang Woo-suk.

Regie
Aditya Thayi
Cast
Woo Suk Hwang.
Release
23.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Aditya Thayi | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

Honden, kamelen, mammoeten, menselijke embryo's... allemaal hebben hun cellen eens onder de microscoop van de Zuid-Koreaanse Hwang Woo-suk gelegen om te worden gekloond. Vele jaren na zijn exodus uit academische kringen kijkt de wetenschapper in de documentaire King of Clones terug op zijn baanbrekende onderzoek. Veel ervan is niet geheel zuivere wetenschap, volgens hemzelf en vele andere commentatoren die de gevaren van klonen aankaarten.

In zijn nieuwe thuishaven in de Verenigde Arabische Emiraten vervolgt Hwang de wetenschappelijke praktijken, waardoor hij grofweg vijftien jaar geleden in ongenade viel. Ooit begon hij met de wereld verbazen door het 'terughalen' van geliefde huisdieren. Via een bizarre vorm van genetisch puzzelen herrezen dierbare diertjes weer uit de dood, bijvoorbeeld door de cellen van een Koreaanse tijger in de eicellen te plaatsen van een kat, koe of leeuw. Hwang was degene die Zuid-Korea zo op de kaart zette als wetenschappelijk centrum voor klonen en zijn landgenoten beloofde invaliden weer te laten lopen.