Dogborn

Dogborn (2022)

Kleurrijke thriller mist flair.
play

5,5 details

  • 84 Min
  • Thriller
  • Zweden
84 Min Zweden

Dakloos en onzichtbaar – het is voor de tweeling een constante strijd om te overleven. Terwijl ze dromen van een echt huis, komt er een onverwachte baan als koerier op hun pad. Maar wanneer de goederen verschijnen in de vorm van twee jonge meisjes, ontstaat er een breuk tussen broer en zus. De tweeling staat voor een allesbepalende keuze: hoever zijn ze bereid te gaan in hun zoektocht naar een betere toekomst?

Regie
Isabella Carbonell
Cast
Linus James Nilsson, Henrik Norlén, Robert Follin, Silvana Imam, Philip Oros, Emma Lu, Mia Liu, Lukas Malinauskas, Hannes Meidal, Rikard Svensson, Filip Atanasov, Milan Muhsin Bozkurt, Viktor Gimerus, Nicklas Hansson, Anders Jacob, Anna Jegéus, Miriam Löwe, Robert Nilsson.
Release
06.09.2022
Release NL
13.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Isabella Carbonell | Scenario: Isabella Carbonell |Cast: Silvana Imam (Zus), Philip Oros (Broer), Emma Lu (Yubi), Mia Lu (Mai), Henrik Norlén (Yann), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

Maatschappelijk gezien is er geen lagere status dan dakloos zijn. Zonder dak boven je hoofd heb je minimale bezittingen, beperkte toegang tot sanitair en meestal weinig eten. Geen wonder dat Zus en Broer in de Zweedse thriller Dogborn bereid zijn om veel te doen om ook maar iets van uitzicht te hebben op een stabielere toekomst. Maar die bereidheid heeft een duistere kant.

De tweeling is een bijzonder duo; Broer oogt simpel en spreekt geen woord, terwijl Zus met haar overtuigingskracht alles regelt qua tijdelijke opvang, eten en werk. Na veel gesmeek heeft Zus een chauffeursbaantje geregeld voor haar en haar broer. Wat ze echter niet weten is dat ze in dienst zijn van een crimineel die vrouwen smokkelt. In eerste instantie maakt de tweeling zichzelf wijs dat ze dit doen om te overleven, maar zodra ze twee kinderen moeten vervoeren krijgt hun geweten de overhand.

videotrailers & clips