Astolfo

Astolfo (2022)

Acceptabel voor een publiek dat zich niet stoort aan de afwezigheid van een verhaal.
play

5,6 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Italië
  • Frankrijk
97 Min Italië

Na uit zijn Romeinse appartement te zijn gezet, trekt de vriendelijke gepensioneerde professor Astolfo in zijn vervallen familiepaleis in Abruzzen. Hier vormt hij een geïmproviseerde familie met een zwerver, een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman. Wanneer hij Stefania ontmoet, een leeftijdsgenote, moedigen zijn vrienden hem aan zijn gevoelens na te jagen en leert hij dat het nooit te laat is voor liefde.

Regie
Gianni Di Gregorio
Cast
Stefania Sandrelli, Mauro Marino, Francesca Ventura, Doriana Chierici, Alfonso Santagata, Gianni Di Gregorio, Agnese Nano, Gigio Morra, Alberto Testone, Simone Colombari, Mauro Lamantia, Andrea Cosentino, Biagio Forestieri, Mariagrazia Pompei, Lucia Bugoloni, Anna Cianca, Rossana Coresi, Paola De Crescenzo.
Release
16.10.2022
Release NL
13.07.2023
Release DVD
14.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Gianni Di Gregorio | Scenario: Marco Pettenello, Gianni Di Gregorio | Cast: Gianni Di Gregorio (Astolfo), Stefania Sandrelli (Stefania), Alfonso Santagata (Carlo), Mauro Lamantia (Daniel), Alberto Testone (Oreste), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Clint Eastwood heeft ondertussen zo veel films geregisseerd dat hij meer bekend is als auteur dan acteur. Soms geeft hij zichzelf een rol, meestal niet. Het is in ieder geval een slimme manier om nog werkzaam te blijven in de industrie die je anders nog amper een klus zou bieden. De Italiaanse Gianni Di Gregorio is er ook zo een, hij speelt niet slechts de hoofdrol in Astolfo maar schreef ook het scenario en deed de regie. Maar Eastwood snapt hoe je verhalen moet vertellen, Di Gregorio moet dat nog leren.

Astolfo moet op zijn oude dag zijn appartement in Rome gedwongen verlaten. Hij is een afstammeling van adel, dus ergens in een dorp heeft hij nog een groot pand deels op zijn naam staan. Hij keert ernaar terug, maar niet iedereen is daar blij mee. Ondanks een paar milde tegenslagen ontmoet hij weduwe Stefania voor wie hij onverwachts gevoelens begint te krijgen. Maar zij weet niet of ze op deze leeftijd nog moet beginnen aan iets nieuws.

videotrailers & clips