Fathers and Mothers

6,0 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Denemarken
97 Min Denemarken

Het echtpaar Piv en Ulrik wil zich bij de oudergroep op de nieuwe school van hun dochter voegen, maar moet vechten voor een plaats. Bovendien neigt de institutionele cultuur ernaar het slechtste in de volwassenen naar boven te halen. Piv en Ulrik staan voor grote uitdagingen wanneer ze erkend willen worden in de groep en voor hun dochter is dan ook niets teveel.

Alt titel
Fædre & Mødre
Regie
Paprika Steen
Cast
Lars Brygmann, Line Kruse, Nikolaj Lie Kaas, Michael Birkkjær, Carsten Bjørnlund, Jacob Lohmann, Rasmus Bjerg, Lisa Loven, Peter Zandersen, Martin Greis, Amanda Collin, Maria Rossing, Lise Baastrup, Katrine Greis-Rosenthal, Merete Mærkedahl, Filippa Suenson, Ida Skelbæk-Knudsen, Victor Madsen.
Release
03.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Paprika Steen | Scenario: Jakob Weiss | Cast: Katrine Greis-Rosenthal (Piv), Jacob Ulrik Lohmann (Ulrik), Amanda Collin (Julie), Nikolaj Lie Kaas (Tommy), Lise Baastrup (Wencke), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Piv en Ulrik willen alleen het beste voor hun kind en dus sturen ze hun dochter Hannah naar een nieuwe school. Hannah is daar helemaal niet zo in geïnteresseerd, maar haar ouders krijgen hun zin. Een grote activiteit die daar gepland staat is het schoolreisje. Piv en Ulrik moeten hier net als de andere ouders aan meehelpen. Wanneer ze echter eenmaal meegaan, blijkt dat de ouders zich soms een stuk kinderachtiger en onverantwoordelijker gedragen dan de kinderen zelf.

Fædre & mødre drijft op een specifiek soort humor. De film maakt de ouders van de kinderen belachelijk en doet dit vaak aan de hand van maatschappelijke discussies over inclusiviteit of klimaatbewust eten. Hij kiest niet zozeer een kant, maar laat wel zien hoe ouders doorslaan in de manier waarop ze bezig zijn met deze onderwerpen. Als deze humor je ligt, weet de film je vast te bekoren, maar anders zal hij waarschijnlijk snel gaan vervelen, want meer heeft hij niet te zeggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Fathers and Mothers Nieuwsberichten