Copenhagen Does Not Exist
Intrigerend mysterie dat verstrengeld raakt in nihilisme.
play

6,1 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Denemarken
99 Min Denemarken

Een paar maanden geleden is Ida spoorloos verdwenen. Als ze niet terugkomt en haar lichaam niet wordt gevonden, stemt haar vriend Sander in met een ongewone regeling: opgesloten worden in een appartement terwijl zijn schoonvader hem ondervraagt. Het verhaal van Sander blijkt angstaanjagend en gaat over een jong stel dat zich langzaam van de buitenwereld afkeert..

Alt titel
København findes ikke
Regie
Martin Skovbjerg
Cast
Zlatko Buric, Christopher Læssø, Angela Bundalovic, Jonas Holst Schmidt, Vilmer Trier Brøgger, Ella Schartner, Ricardo Sundin.
Budget
$ 2.425.000
Release
30.01.2023
Release NL
27.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Skovbjerg | Scenario: Eskil Vogt | Cast: Jonas Holst Schmidt (Sander), Angela Bundalovic (Ida), Zlatko Buric (Porath), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Ida lijkt al maanden van de aardbodem verdwenen. Haar vader Porath vermoedt dat schoonzoon Sander er iets mee te maken heeft en besluit het heft in eigen handen te nemen. Een reeks ondervragingen in een verlaten appartement gevuld met spiegels, afgedekte meubelstukken en een camcorder moet uitsluitsel geven over het lot van zijn dochter. Copenhagen Does Not Exist is een ingetogen en ijzig passiestuk over de betekenis van woorden en het leven zelf. En erg Scandinavisch.

Het kruisverhoor tussen schoonvader en -zoon lijkt geschreven voor het toneel, ware het niet dat regisseur Martin Skovbjerg veelvuldig gebruikmaakt van flashbacks. Aan de hand van dromerige flarden uit het leven van Sander en Ida schetst hij het beeld van twee geliefden die haast verdrinken in elkaars aanwezigheid en de samenleving langzaam de rug toekeren. Sanders herinneringen worden steeds destructiever van aard, tot het punt dat wat hij Porath vertelt niet langer overeenkomt met de verontrustende beelden die we te zien krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Copenhagen Does Not Exist Nieuwsberichten