The Great Silence
Op de vooravond van haar inwijdingsceremonie herkent een non in dit gemankeerde drama haar demonen.
play

6,6 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Denemarken
95 Min Denemarken

De 29-jarige Alma leidt een teruggetrokken leven in een nonnenklooster. In de nabije toekomst legt ze haar eeuwige geloften af als non. Wanneer haar broer Erik, van wie ze vervreemd is geraakt, onverwachts langskomt, komt een trauma uit het verleden weer naar boven die Alma uit evenwicht brengt.

Alt titel
Den store stilhed
Regie
Katrine Brocks
Cast
Karen-Lise Mynster, Petrine Agger, Bodil Lassen, Joen Højerslev, Elliott Crosset Hove, Dorte Højsted, Diêm Camille, Kristine Kujath Thorp, Lena Bondeson, Rikke Hagenberg, Lin Ly, Thomas Søndergaard, Rikke Westi.
Release
17.09.2022
Release NL
20.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Kristine Brocks| Scenario: Katrine Brocks en Marianne Lentz | Cast: Kristine Kujath Thorp (Alma), Elliott Crosset Hove (Erik), Karen-Lise Mynster (Moeder Miriam), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2022

Een vrouw in de bloei van haar leven trekt zich terug in de schaduw van een vrouwenklooster. Haar vroomheid lijkt oprecht, maar dat wil niet zeggen dat de spoken van het verleden haar met rust zullen laten. The Great Silence maakt snel duidelijk dat Alma een last met zich meedraagt, maar doet er lang over om dramatisch tot de kern te komen.

"Waak over hem, maar laat hem wegblijven", prevelt Alma tijdens het gebed dat de film opent. De woorden zijn welgemeend, en toch voelt ze eigenlijk al aan dat haar halfbroer Erik elk moment bij het klooster aan kan kloppen. Zijn onvermijdelijke komst zorgt voor een onhoudbare situatie. Eriks verwijten aan het adres van zijn halfzus zijn niet van de lucht, de beerput van het verleden wordt opengetrokken en Alma's aanstaande inwijdingsceremonie staat ineens openlijk ter discussie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Great Silence Nieuwsberichten