De Bellinga's: Vakantie op stelten
De familie Bellinga vergeet opnieuw dat een film maken echt wel wat meer werk vereist dan het produceren een familievlog.
play

3,1 details

  • 70 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
70 Min Nederland

Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Ze hebben er megaveel zin in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt. Terwijl Daniël probeert om de reis te vertragen, heeft Buurvrouw Bets een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Ondertussen komen Luan en Lucilla er dankzij een heel speciaal koffertje en de Bellinga Vakantie Bucketlist achter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.

Regie
Armando de Boer
Cast
Victor Löw, Tjebbo Gerritsma, Michiel Kerbosch, Tijn Docter, John Kraaijkamp Jr., Hetty Heyting, Tina de Bruin, Hassan Slaby, Luan Bellinga, Fara Bellinga, Daniël Bellinga, Lucius Bellinga, Lucilla Bellinga, Luxy Bellinga, Billie Reidinga, Nick Golterman, Florence Vos Weeda, Buddy Vedder, Bart Peereboom.
Release
12.07.2023
Release NL
12.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Armando de Boer| Scenario: Martijn Koevoets | Cast: Luan Bellinga (Zichzelf), Lucilla Bellinga (Zichzelf), Fara Bellinga (Zichzelf), Daniël Bellinga (Zichzelf), Hetty Heyting (Bets), e.a. | Speelduur: 69 minuten | Jaar: 2023

[b]De kindertijd is de tijd van fouten maken, groeien en de wereld stukje bij beetje leren kennen in de veilig beschutte bescherming van het ouderlijk huis. Voor de kinderen van Fara en Daniel Bellinga is dit ouderlijk huis allerminst beschut, aangezien ze elke dag worden gevolgd door hun ouders' camera voor de familievlog, die elke dag op YouTube belandt. De familie Bellinga is inmiddels ook op het grote doek te zien in twee films van net aan een uur per stuk. Gebaseerd op de kwaliteit van deze tweede film, is die geringe speelduur maar goed ook.[b]

Lucilla, Luan, Luxy en Lucius Bellinga gaan met hun ouders op vakantie naar Frankrijk, maar vader Daniel heeft tijdens het golfen vijfduizend euro verloren bij een weddenschap en dus hebben ze geen geld meer om op vakantie te gaan. Buurvrouw Bets en Luca, de hulprobot van de Bellinga's en huishouder van hun villa, verzinnen een plan om het geld terug te verdienen, terwijl Daniel zijn familie moet bezighouden totdat dat zover is. Het is bijzonder dat de scenarioschrijver niet ontslagen is, want dit plot heeft natuurlijk geen enkele logische fundering.

videotrailers & clips