V for Vengeance
Bizarre vampierfilm is eerder tenenkrommend dan nagelbijtend.
play

3,9 details

  • 86 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Horror
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

Emma en Scarlett zijn twee rebelse vampiers op een missie. Ze vernemen dat hun zusje, Kate, is ontsnapt aan een eerdere ontvoeringspoging waarbij ook hun ouders zijn omgekomen. De twee vervreemde zussen moeten hun krachten bundelen om haar te redden van een groep bloeddorstige vampiers onder leiding van Thorn. Uit op wraak en controle over een vampirismevaccin, zullen Thorn en zijn bende van de ondoden snel ontdekken dat ze met de verkeerde familie hebben geknoeid in deze ultieme strijd tussen goed en kwaad.

Regie
Kelly Halihan
Cast
Graham Greene, Sean Maguire, Michael P. Northey, Christopher Russell, Grace Van Dien, Jason Burkart, Jocelyn Hudon, Trevor Lerner, Payton Lepinski, Julie Lynn Mortensen, Polina Soldatova, Pauline Dyer, Alix Villaret, Stu Cooke, London Robertson, Isabel Birch, Mark Sweatman, Deb Sears.
Release
07.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Kelly Halihan| Scenario: Steven Paul, Peter Moore Smith Cast: Jocelyn Hudon (Emma), Grace van Dien (Scarlett), Pauline Dyer (Kate), Sean Maguire (Thorn), Alix Villaret (Tatiana), Graham Greene (Bullseye) e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2022

B-films de grond in schrijven is automatisch omlaag trappen. Het budget is meestal nou eenmaal klein, en wie een goedkope trui koopt moet niet met loszittende draadjes gaan friemelen. Zelfs als B-films erin slagen de microfoonarm de hele speeltijd buiten beeld te houden, denk je hem toch de hele tijd erbij, omdat de effecten, het camerawerk en het acteerwerk je uit de beleving halen. V for Vengeance doet hier een daar een dappere poging, met als resultaat een product dat capabeler is dan Birdemic of The Room, maar dezelfde absurde vermakelijkheid heeft.

Zussen Kate en Emma zijn vampiers. Dat eerste vinden ze erger dan het tweede, maar toch gaan ze samen op zoek naar hun onterecht dood gewaande derde zus, die een vaccin kan ontwikkelen dat een einde kan maken aan hun onvrijwillige moordpartijen. Van daaruit weet de film in korte tijd, en met goed opgezette expositie, nog best een wereldje te bouwen, met onder andere de oude meester, de onbetrouwbare metgezel en de cartooneske eindbaas die zoals vanouds de samenleving de schuld geeft in een speech.

videotrailers & clips