Reis door onze wereld
Terug in de tijd naar de lockdown, intiem gevat door een aandoenlijk ouder filmmakersduo.
play

6,3 details

  • 113 Min
  • Documentaire
  • Nederland
113 Min Nederland

Sporten met flessen als gewichten. Goede vrienden die je spreekt via videobellen, en dan na een uur samen moeten beslissen of je een nieuwe zoomlink aanvraagt. Plots die twee kraaien in de tuin opmerken. Door corona kromp de wereld van het documentaire-echtpaar Petra en Peter Lataster. Toen de lockdown kwam, richtten zij de camera op zichzelf, op de natuur in hun tuin en op hun buren.

Alt titel
Journey through Our World
Regie
Peter Lataster
Petra Lataster-Czisch
Release
13.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2022

Van Wuhan tot Amsterdam - een golf aan grootse coronadocumentaires, bijvoorbeeld Ai Weiwei's CoroNation of Steve McQueens De Bezette Stad, heeft in vervlogen tijden getracht te duiden hoe de mensheid is geschokt en veranderd door de pandemie. Documentairemakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster gooien het over een andere boeg. Het oudere stel registreert gedurende de lockdowns hun eigen geslonken wereldje, waarin de kleine dingen als het leven zo groot worden.

Met extreme close-ups van insecten en dieren, begeleid door serene muziek, opent Reis door Onze Wereld als een natuurdocumentaire. Maar in plaats van David Attenborough is het Mark Rutte die als voice-over functioneert, om te vertellen dat Nederland op slot gaat. Een achtertuin vol leven blijkt niet uitsluitend het decor te worden van Petra en Peters wonderlijke wereld tijdens de coronapandemie; de mensen die eromheen en erin door blijven bestaan blijken minstens even interessant. Tijdens een stille tijd pakken de twee samenwonende makers hun camera weer op en maken er het beste van.

videotrailers & clips