Stephen Curry: Underrated

7,0 details

  • 110 Min
  • Documentaire
  • Sport
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Op negenjarige leeftijd realiseerde Stephen Curry zich dat hij niet zo groot was als zijn medespelers. Het heeft zijn liefde voor basketbal nooit gedood, maar als hij indruk wilde maken, moest Curry de uitdaging aangaan om zich aan die realiteit aan te passen en manieren te vinden om te concurreren. Deze documentaire volgt, met gebruikmaking van archiefbeelden en interviews, Curry's opkomst van een student in 2008 tot en met zijn prestaties als viervoudige NBA-kampioen.

Regie
Peter Nicks
Cast
Reggie Miller, Kevin Durant, Stephen Curry, Bob McKillop, Jason Richards, Dell Curry, Sonya Curry, Brandon Payne, Shonn Brown, Matt Matheny, Candy Adams, Lexus Safford, Mercedes Safford, Ryan Curry, Gayle Kaufman, Canon Curry, Riley Curry, Ayesha Curry.
Release
23.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Nicks | Cast: Stephen Curry (zelf), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

Klein, gedrongen en waarschijnlijk niet sterk genoeg. Het voorlopige oordeel van een spelersrapport over een jonge Stephen Curry loog er niet om: de absolute top zou de huidige NBA-ster waarschijnlijk niet halen. Curry zette door en bewees het tegendeel. In het beheerste, maar weinig verheffende Stephen Curry: Underrated blikt hij terug.

In 2015, 2017, 2018 en 2022 won de energieke Curry met de Golden State Warriors de felbegeerde NBA-titel. Genoeg materiaal dus voor een lyrische sportdocumentaire, maar regisseur Peter Nicks verkiest een andere aanpak: de meeste aandacht gaat uit naar de vormende jaren bij het universiteitsteam van de Davidson Wildcats, waar Curry in 2009 gerekruteerd werd om zijn profdebuut te maken. Een onderschat talent groeide uit tot een absolute topspeler, tot ontroering van de mensen die vroeger het dichtst bij hem stonden.

videotrailers & clips