Jesus Revolution
Hippies die drugs en vrije liefde verruilen voor Jezus zijn welkom in een Californische kerk, boeiend drama niet.
play

6,0 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

In de jaren 70 is de jonge Greg Laurie (Joel Courtney) op zoek naar geluk op de verkeerde plekken. Dan ontmoet hij de charismatische hippie-straatpredikant Lonnie Frisbee (Jonathan Roumie). Samen met dominee Chuck Smith (Kelsey Grammer) gooien ze de deuren van Smiths leeggelopen kerk open en worden ze verrast door een opleving van radicale en nieuwgevonden liefde. Dit leidt tot de Jesus Revolution die de wereld zou veranderen.

Regie
Jon Erwin
Brent McCorkle
Cast
Joel Courtney, Jonathan Roumie, Kimberly Williams-Paisley, Anna Grace Barlow, Kelsey Grammer, Nic Bishop, Jackson Robert Scott, Nicholas Cirillo, Ally Ioannides, Julia Campbell, Mina Sundwall, DeVon Franklin, Charlie Morgan Patton, Jolie Jenkins, Sidney Floyd, Erin Schaut, Randall Newsome, Brian Shoop.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 52.300.000
Release
23.02.2023
Release NL
03.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Erwin, Brent McCorkle | Scenario: Jon Erwin, Jon Gunn | Cast: Joel Courtney (Greg Laurie), Anna Grace Barlow (Cathe), Kelsey Grammer (Chuck Smith), Jonathan Roumie (Lonnie Frisbee), Ally Ioannides (Janette Smith), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2023

Deze recensie is geschreven door een atheïst. Dergelijke disclaimers zouden eigenlijk niet nodig moeten zijn bij het bekritiseren van films, maar Jesus Revolution is nou eenmaal een uitermate pro-christelijke film. Elke kritiek daarop die wordt geuit door een niet-gelovige kan aldus makkelijk worden gepareerd met iets als "niet voor jou gemaakt". Begrijpelijk, want recenseren gaat nou eenmaal gepaard met enige mate van subjectiviteit, maar een film met een boodschap die ik niet onderschrijf acht ik niet direct verwaarloosbaar. Elke film kan boeiend zijn, zolang er maar een interessant verhaal wordt verteld. Jesus Revolution durft dat echter niet aan.

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de Californische hippies die eind jaren zestig massaal op blote voeten de kerk introkken vanuit een hervonden interesse voor de lessen van Jezus, die door sommigen op een wat toegankelijkere manier werden verkondigd. Best een interessant gegeven, omdat het christendom destijds de dominante religie was van het establishment waar de hippiebeweging zich tegen afzette. Die religie was echter tweeduizend jaar eerder ontstaan met een man die naar huidige maatstaven best als een hippie kan worden beschouwd.

videotrailers & clips