2nd Chance

2nd Chance (2022)

6,8 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Een documentaire over het leven van Richard Davis, CEO van de Second Chance Body Armor, Inc. Hij was de man die het onzichtbare kogelvrije vest uitvond. Hij probeerde zichzelf in de loop van zijn carrière 196 keer dood te schieten om de effectiviteit van zijn vesten te bewijzen.

Alt titel
Second Chance
Regie
Ramin Bahrani
Cast
Richard Davis.
Release
22.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Ramin Bahrani | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2022

Als uitvinder van het kogelvrije vest en de uitgeroepen redder van talloze politieagenten, was zakenman Richard Davis een rolmodel in de ogen van vele Amerikanen. In de documentaire 2nd Chance wordt er een beerput aan wandaden opengetrokken, die een diepe schaduw werpen over zijn succesverhaal. Regisseur Ramin Bahrani, bekend van The White Tiger, schetst een portret van een man vol tegenstrijdigheden, die in een schrijnende variant leeft van de Amerikaanse Droom.

Het moet veel lef, of doodsverachting, hebben gekost om 192 keer op jezelf te schieten met een vuurwapen maar Davis deed het toch om de superioriteit van zijn producten te bewijzen. Opgeklommen van pizzabakker tot multimiljonair wist Davis een gat in de markt te vinden in het schietgrage Amerika. Hij ontwierp lichte en goedkope kogelvrije vesten, bedoeld om hun logge, metalen voorgangers te vervangen en de levens van vele agenten te redden. In een klein stadje in Noord-Michigan creëerde hij met zijn bedrijf Second Chance honderden banen, en veranderde in ruil daarvoor de nederzetting in zijn persoonlijke speelplaats.

videotrailers & clips