Poisoned: The Dirty Truth About Your Food
Een schoolse documentaire over de gevaren van de moderne voedselindustrie
play

7,0 details

  • 83 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Door voedsel overgedragen ziekteverwekkers doden elk jaar ongeveer drieduizend mensen in de Verenigde Staten en nog eens honderdduizenden mensen komen in het ziekenhuis terecht. De oplossingen zijn simpel, maar de bescherming is onsamenhangend en er is weinig bureaucratische wil om ze af te dwingen. Deze documentaire roept de publieke en private invloeden achter deze beslissingen ter verantwoording. Verder worden er tips gedeeld over wat men moet vermijden in de supermarkt, ontrafelt de filmmaakster de wirwar van regels die bepalen wat we eten en worden de verhalen onthuld van families die geliefden hebben verloren aan door voedsel overgedragen ziektes.

Alt titel
Poisoned: The Danger in Our Food
Regie
Stephanie Soechtig
Cast
Darin Detwiler.
Release
09.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephanie Soechtig | Scenario: Jeff Benedict | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2023

Iedereen die naar Zuid-Oost Azië op vakantie gaat, kan er donder op zeggen dat ze wel van iemand het advies krijgen om geen eten op straat te nuttigen. Want binnen de kortste keren mag je maag leeggepompt worden. Van dit soort uitspraken gaat de arrogante gedachte uit dat je in de Westerse wereld klakkeloos voedsel in je mond kan stoppen, want dat is veilig. Dat de realiteit anders is, bewijst de documentaire Poisoned: The Dirty Truth About Your Food.

De documentaire van Stephanie Soechtig is volledig georiënteerd op de Verenigde Staten, waar er voor elke voedselgroep wel een aparte inspectiedienst lijkt te bestaan, die ook nog eens lekker langs elkaar heen werken. Erg veel fantasie hoef je niet te hebben om de situatie in de States te vertalen naar Europa of zelfs Nederland. Want hoe veilig en gecontroleerd onze voedselketen ook lijkt: het gevaar schuilt in de supermarkt op elke groenteafdeling en in elke vrieskist.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Poisoned: The Dirty Truth About Your Food Nieuwsberichten