Untold: Johnny Football
Oppervlakkige terugblik op de opkomst en ondergang van een beloftevolle American Football-speler.

5,9 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Sport
  • Verenigde Staten
70 Min Verenigde Staten

In 2012 was Johnny Manziel de helderste ster in de sport als een kleine, beginnende quarterback van het onvolprezen Texas A&M. Zijn enthousiasme op het veld werd geëvenaard door zijn feestende gedrag daarbuiten. De footballspeler, die de bijnaam 'Johnny Football' kreeg, trok de aandacht van de natie en genoot aanvankelijk van zijn alter ego. Maar toen het geld binnenstroomde, werd de aandacht groter en Manziel verwierp zijn nieuwe roem en raakte plotseling de weg kwijt. Met openhartigheid geeft Manziel - samen met zijn familie, coaches, zijn voormalige beste vriend en zijn manager - in deze documentaire details over wat er achter de schermen gebeurde toen de schandalen zich opstapelden in de schijnwerpers van de paparazzi.

Regie
Ryan Duffy
Cast
Johnny Manziel.
Release
08.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan Duffy | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2023

De recent verschenen Netflix-serie Quarterback illustreerde rijkelijk wie bij American Football-wedstrijden de belangrijkste speler in het veld is. Untold: Johnny Football laat zien dat de bijbehorende publieke aandacht ook zijn tol kan eisen. Medio 2012 was de ster van Johnny Manziel rijzende, maar de quarterback kon niet met zijn eigen doorbraak omgaan. Deze documentaire blikt op een oppervlakkige en formulematige manier terug op Manziels opkomst en ondergang in de NFL, de grootste Footballcompetitie ter wereld.

De beheerste manier waarop Manziel aan het begin van de documentaire zijn plek voor de camera inneemt, verraadt al dat zijn slechtste jaren inmiddels achter hem liggen. Untold: Johnny Football concentreert zich op de periode tussen 2012, het jaar waarin de quarterback tot meest waardevolle universiteitsspeler werd verkozen (en zo voorsorteerde op een professionele uitverkiezing), en 2015, het jaar waarin hij zijn laatste NFL-wedstrijd speelde. Dat 'Johnny Football' (concreter kan een bijnaam bijna niet worden) later nog een aantal jaar professioneel Football in Canada speelde, wordt überhaupt niet vermeld.