Marry My Dead Body
Geen necrofilie maar een geestenhuwelijk geeft de aanzet voor deze lollige bromance.
play

6,0 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Drama
  • Taiwan
130 Min Taiwan

Politieagent en hetero Wu Ming-Han is homofoob en bang voor geesten. Terwijl hij bewijsmateriaal verzamelt voor een zaak, pakt hij per ongeluk een rode envelop. Plotseling is hij getrouwd met Mao Pang-Yu, een man die onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Het tweetal moet hun verschillen overbruggen en hun krachten bundelen om de zaak op te lossen en gerechtigheid te zoeken voor Mao.

Regie
Wei-Hao Cheng
Cast
Gingle Wang, Man-Chiao Wang, Tsung-Hua Tou, He-Hsuan Lin, Greg Han Hsu, Po-Hung Lin, Chen-Nan Tsai, Nien-Hsien Ma, Tsai-Hsing Chang, Yen-Tso Chen, Chih-Wei Cheng, Yu-Jing Hong, Chris Chih-Cheng Lee, Kuan-Ting Liu, Dean Tang, Aaron Yan.
Release
17.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Cheng Wei-hao | Scenario: Cheng Wei-hao, Lai Chih-liang, Sharon Wu | Cast: Greg Han-hsu (Ming-han), Po Hung-lin (Mao), Gingle Wang (Tzu-ching), Wang Man-chiao Wang (Grandma), Tsai Chen-nan (Hsiao-yuan) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2023

Bij een zogeheten geestenhuwelijk wordt een overleden persoon gekoppeld aan een levende huwelijkspartner (of zelfs met een andere dode), wat vrij ongebruikelijke situaties opleverde in traditioneel China. In Marry My Dead Body krijgt dat in modern Taiwan een nieuw komisch jasje. De wens van een grootmoeder komt uit en haar overleden kleinkind kan alsnog trouwen. De clue daarbij is dat haar kleinzoon gay was, en dat zijn bruidegom een willekeurige man is die oma van straat heeft geplukt.

De homofobe politieagent Ming-han weet niet wat hem overkomt wanneer hij een rode envelop opraapt in een parkje en plots wordt overvallen door een groep oudere dametjes, met aan kop de oma van de overleden Mao. Zijn lot lijkt bezegeld: met het openen van de envelop heeft Ming-han toegezegd om in het geestenhuwelijksbootje te stappen met Mao. Het komische spookverhaal krijgt pas echt vorm na de absurde bruiloft, wanneer tijdens de huwelijksnacht Ming-han zijn zeepje laat vallen in de douche. Het spook Mao floept tevoorschijn en dreigt Ming-han's trouwe klopgeest te worden voor de rest van zijn leven.

videotrailers & clips