L'Ultima Notte di Amore
Krachtige, groezelige Italiaanse thriller waarin het drama niet uit het oog verloren wordt.
play

7,0 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Italië
124 Min Italië

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden.

Alt titel
Last Night of Amore
Regie
Andrea Di Stefano
Cast
Pierfrancesco Favino, Linda Caridi, Antonio Gerardi, Francesco Di Leva, Carlo Gallo, Michele Bottini, Martin Francisco Montero Baez, Katia Mironova, Mauro Negri, Fabrizio Rocchi, Noemi Bertoldi, Pang Bo, Alice Bossi, Manuela Buzzi, Daniele Cabibbe, Claudia Campani, Chen Sijia Christina, Davide Daluiso.
Budget
$ 9.500.000
Release
24.02.2023
Release NL
10.08.2023
Release DVD
21.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Di Stefano | Scenario: Andrea Di Stefano | Cast: Pierfrancesco Favino (Franco Amore), Linda Caridi (Viviana), Antonio Gerardi (Cosimo), Francesco Di Leva (Dino), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2023

De laatste nacht van de loopbaan van politierechercheur Franco Amore wordt ingeleid met een knap geschoten lang shot dat Milaan verkent van het oude historische centrum tot de moderne buitenwijken. Zijn veel jongere vrouw Viviana, die vanwege haar maffiafamilie voor Amore promotie onmogelijk maakte, heeft in hun appartement een surpriseparty georganiseerd ter ere van zijn aanstaande vroegpensioen. Lang kan de politieman niet van het feestje genieten.

Hij wordt weggeroepen naar de gevolgen van een fatale schietpartij in een verkeerstunnel. We schakelen naar tien dagen terug. Amore weet het leven van een belangrijke klant van Viviana's neef Cosimo te redden. Als bedankje mag hij met zijn vrouw vele bedankjes en een afzichtelijk beeld in ontvangst nemen. De Chinese diamantair Bao Zhang biedt Amore een privéklus aan waarmee hij flink kan binnenlopen. Een klus die hij beter niet had kunnen aannemen.

videotrailers & clips