The Great Seduction
De film is als het eilandje waar alles zich afspeelt: klein, maar charmant.
play

6,1 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Mexico
94 Min Mexico

Nadat de industrialisatie zijn intrede deed op het kleine visserseiland Santa María del Mar, zagen de inwoners met pijn in hun hart een einde komen aan hun bestaan. Maar hun lot staat op het punt een wending te nemen door de kans dat een visverpakkingsfabriek zich in de stad vestigt. Het enige wat ze nodig hebben is een dokter die naar het eiland verhuist. Hun leider, Germán, zet de mensen in beweging om Mateo, een stadsdokter, te verleiden met de schoonheid van het visserseiland. Een beetje liegen om dit voor elkaar te krijgen blijkt voor hen geen probleem.

Alt titel
La Gran Seducción
Regie
Celso R. García
Cast
Guillermo Villegas, Pierre Louis, Yalitza Aparicio, Eligio Meléndez, Julio Casado, Héctor Jiménez, Arath Aquino, Ariadnalí de la Peña.
Release
30.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Celso R. Garcia | Scenario: Luciana Herrera Caso, Celso R. Garcia | Cast: Guillermo Villega (Germán), Pierre Louis (Mateo), Yalitza Aparicio (Ana), Julio Casado (Benjamin), Eigio Meléndez (Simon), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

Santa Maria is een piepklein Mexicaans eilandje dat leeft van visserij, totdat hun werkzaamheden worden overgenomen door een groot bedrijf. Germán en de andere bewoners moeten rondkomen van een krappe bijstandsuitkering. Een ander bedrijf toont ineens interesse om zich te vestigen op Santa Maria, maar onder de voorwaarde dat er een dokter aanwezig is op het eiland. Germán neemt de leiding over een grote façade waarin een dokter van het vaste land wordt gelokt en verleidt in de hoop dat hij net zo verliefd wordt op dit plekje als Germán zelf.

The Banshees of Inisherin wist met het openingsshot al liefde voor het landschap op te wekken. En dan ging die film daar niet eens over. La Gran Seducción wel, die opent zelfs met een monoloog van Germán over hoe er geen bloed door zijn aderen stroomt maar puur Santa Maria. Zo geweldig is dit eiland en zo veel houdt hij er van. Germán ziet kennelijk iets dat de regisseur en de cameraman niet zagen, en daardoor wij ook niet; het komt amper in beeld, en zeker niet op hartveroverende wijze.

videotrailers & clips