True Things

True Things (2021)

Ruth Wilson kent haar personage in hart en ziel, maar het scenario biedt weinig uitdagingen.
play

6,2 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Verenigd Koninkrijk

In het rustige kustplaatsje Ramsgate wordt de wereld van Kate (Ruth Wilson) op zijn kop gezet door een toevallige blik van een brutale man met geverfd blond haar. Hij is net ontslagen uit een gevangenisstraf voor kleine vergrijpen. Met al zijn zelfvertrouwen en charme verleidt hij Kate op een parkeerplaats. Kate's gedachten worden de weken erna totaal beheerst door deze bedwelmende verliefdheid. Kate geeft zich over aan lust in de hoop om intimiteit te vinden – tevergeefs. Ondertussen laat haar minnaar steeds minder vaak van zich horen en verdwijnt hij langzaam uit zicht. Maar Kate kan zijn geur, zijn aanraking niet vergeten.

Regie
Harry Wootliff
Cast
Ruth Wilson, Tom Burke, Hayley Squires, Elizabeth Rider, Frank McCusker, Ann Firbank, Tom Weston-Jones, Nathan Ampofo, Michael Moreland, Charlie Heptinstall, Gledys Ibarra, Joshua Sinclair-Evans, Jordan John, Melissa Neal, Arthur Cull, Alice Snow, Malik Blumenthal, Chris Brazier.
Release
04.09.2021
Release NL
17.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Harry Wootliff | Scenario: Molly Davies, Harry Wootliff | Cast: Ruth Wilson (Kate), Tom Burke (Blond), Hayley Squires (Alison), Elizabeth Rider (Mum), Frank McCusker (Dad), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2021

Soms is in films een liedje te horen dat abrupt stopt als de volgende scène begint, alsof iemand de stekker uit de installatie trekt. Er klinkt altijd wel ergens in een publiek een vermoeide snuif, het lijkt alsof er maar weinig liefhebbers zijn van dit effect. True Things opent met een mooie, dromerige scène met een relaxed indiepopnummer. Ineens valt het stil; de film gaat van start met een koude douche en de wetenschap dat de makers gebruik maken van bekende trucjes.

Kate beweegt zich niet helemaal soepel door de maatschappij. Het lukt haar niet om fatsoenlijk te functioneren op haar werk, meer dan één vriendin heeft ze niet en de relatie die ze graag zou willen hebben komt moeilijk van de grond zonder een man die interesse heeft. Maar dan duikt ineens een blonde ex-gedetineerde op die op dominante wijze haar hart verovert. Kate en Blond zitten duidelijk niet op dezelfde lijn, maar dat heeft ze zelf nog niet door.

videotrailers & clips