Forever

Forever (2022)

Aandachtig drama over een familie die een moeilijke periode doormaakt.
play

7,1 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Denemarken
110 Min Denemarken

Als Egon en Maren hun zoon verliezen is hun gezin, waaronder dochter Lily, verlamd van verdriet. Het blijkt dat ze alle drie op een totaal verschillende manieren rouwen, waardoor er een afstand tussen de gezinsleden ontstaat. Ze staan voor een grote uitdaging: ze moeten het leven weer op de rit zien te krijgen én als gezin nader tot elkaar zien te komen.

Alt titel
Resten af Livet
Regie
Frelle Petersen
Cast
Mette Munk Plum, Benny Bøtchiær Thomsen, Jette Søndergaard, Eskil Bøgh Tonnesen, Tue Frisk Petersen, Ole Sørensen, Toke Lee Bruhn Schrøder, Inger Capsersen, Bente Sander, Peter Ellekjær, Hamdi Sarac, Peter Hansen Tygesen, Kirsten Lütsen, Stine Lee Bruhn Schrøder, Lone Stokbæk Skovgaard, Mark De Wessel Fries, Henning Tygesen, Karen Tygesen.
Release
07.07.2022
Release NL
17.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Frelle Petersen | Scenario: Frelle Petersen | Cast: Jette Søndergaard (Line), Mette Munk Plum (Maren), Eskil Bøgh Tonnesen (Henrik), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2022

In het aandachtige, ingetogen drama Forever wordt een Deense familie getroffen door een onuitgesproken tragedie. Voor Line, de eigenlijke hoofdpersoon, valt de rouw om het verlies van een bloedverwant samen met de last van een onvervulde kinderwens. Hoe verenig je het verdrietige besef van eindigheid met het verlangen om juist nieuw leven voort te brengen?

In de openingsscène van Forever zitten Line en haar broer samen met hun ouders aan de ontbijttafel. De familie heeft iets te vieren, en dus is de stemming extra opgewekt; op de lekkernijen prijken Deense vlaggetjes en een kennis komt een zelfgemaakte cake brengen. Het is een terloops, bijna banaal tafereel: pas later wordt voelbaar hoe waardevol het moment was.

videotrailers & clips