Sur les chemins noirs
Voor een drama over een pretentieuze Fransoos die wat mijmert in de bergen is deze best bekijkbaar.
play

6,2 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

De beroemde auteur en avonturier Pierre maakt tijdens een dronken nacht een lelijke val. Hij belandt in een coma waaruit hij weet te ontwaken. Zijn fysieke gezondheid is niet meer wat het is geweest, maar tegen alle advies van zijn omgeving in besluit hij Frankrijk via de wandelpaden te verkennen.

Alt titel
On The Wandering Path
Regie
Denis Imbert
Cast
Jean Dujardin, Joséphine Japy, Anny Duperey, Jonathan Zaccaï, Marie-Christine Barrault, Bernard Le Gall, Olivier Charasson, Martine Amisse, David Faure, Lou Chauvain, Hervé Mahieux, Dylan Robert, Izïa Higelin, Yves Servière, Thomas Goisque, David Friszman, Céline Toutain, Véronique Turin.
Release
22.03.2023
Release NL
07.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Denis Imbert | Scenario: Denis Imbert en Diastème | Cast: Jean Dujardin (Pierre Girard), Joséphine Japy (Anna), Izïa Higelin (Céline), Anny Duperey (Hélène), Jonathan Zaccaï (Arnaud), Dylan Robert (Dylan), Olivier Charasson (Jacques), Lou Chauvain (Julia), Marie-Christine Barrault (Pierres moeder) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

'Geproduceerd door de hoofdrolspeler', dat wil nog wel eens een teken aan de wand zijn. Zeker als je de eerste dertig minuten bijna alleen maar doorbrengt met die ene acteur, die louter een beetje tegen zichzelf loopt te acteren in een grote leegte. In het Franse arthousedrama Sur les Chemins Noirs zien we acteur Jean Dujardin (The Artist) een dertienhonderd kilometer lange voettocht maken door de Franse wildernis. En ja, hij staat ook in de credits als producent.

Het betreft een verfilming, gebaseerd op de gelijknamige reisverslagen van wandelfanaat Sylvain Tesson, die op tweeënveertigjarige leeftijd van een balkon mieterde. Zo ook het personage van Dujardin, Pierre, die tijdens zijn revalidatie van niks anders droomt dan om heel Frankrijk te voet door te trekken. Ja, het is een verhaal van overwinning. Maar het is ook het verhaal van iemand die doktersadviezen negeert en zelfs zijn leven riskeert, om een gevoel van jeugdigheid na te jagen.

videotrailers & clips