Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen
Zomers liefdesdrama verandert snel in een draak van een film.
play

6,3 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Duitsland
129 Min Duitsland

Het is een hete zomer in 1990 in een dorpje in Thüringen, voormalig Oost-Duitsland. Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij. Om maar niet met haar toekomst bezig te hoeven zijn, verliest ze zichzelf in het lezen van boeken. Na de val van de muur, hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht maar ze kan er niet mee omgaan. Hetzelfde geldt voor haar buurman. De aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering en één aanraking is genoeg om een overweldigende passie te ontketenen. Het is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.

Alt titel
One Day We'll Tell Each Other Everything
Regie
Emily Atef
Cast
Marlene Burow, Felix Kramer, Cedric Eich, Silke Bodenbender, Florian Panzner, Jördis Triebel, Christian Erdmann, Christine Schorn, Axel Werner, Victoria Mayer, Petra Kalkutschke, Anni Kaltwasser, Stephanie Petrowitz, Tom Quaas, Peter Rauch, Peter Schneider, German von Beug.
Release
13.04.2023
Release NL
14.09.2023
Release DVD
19.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Emily Atef | Scenario: Emily Atef, Daniela Krien | Cast: Marlene Burow (Maria), Fleix Kramer (Henner), Cedric Eich (Johannes), Jördis Triebel (Hannah), Florian Panzer (Siegfried), Silke Bodenbender (Marianne), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2023

Op het platteland van Oost-Duitsland tegen het einde van de Koude Oorlog woont een simpele familie. Maria, de vriendin van zoon Johannes, is bij hen ingetrokken omdat haar moeder niet goed voor haar kan zorgen. Maria lijkt gelukkig, maar daar begint ze aan te twijfelen als ze een vreemde connectie voelt met een lokale boer genaamd Henner.

Aan het begin wordt de kijker verwelkomd met een heerlijk nazomerse atmosfeer. Het warme, goudgele kleurenpalet geeft in combinatie met de ruime open vlaktes van het Duitse platteland de omgeving meteen karakter. De beelden zetten goed de toon en maken de film aangenaam om naar te kijken. De introductie van Maria, Johannes en de familie sluit goed aan bij de symboliek van deze omgeving: open, warm en uitnodigend.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen Nieuwsberichten