Als uw gat maar lacht
Deze krankzinnige kunstfilm met heerlijk absurdistische humor is waarschijnlijk niet voor iedereen.
play

5,6 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Nederland
93 Min Nederland

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. Het enige kind, de achteloos wrede Amy, zet een Kabuki-achtig theater op om zich te troosten en haar bevoorrecht bestaan schrijnend te portretteren. Deze bonte onderneming dreigt het liefdeloze huishouden te kannibaliseren. Acid-realisme met een muzikale ondertoon.

Alt titel
If Yes, Okay
Regie
Dick Verdult
Cast
Katrien van Beurden, July Janssen, Harun Bahasoean, Peter Fengler, Izah Hankammer, Lola Koppen, Ekaterina Levental, Tim Teunissen.
Release
29.01.2023
Release NL
14.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Dick Verdult | Scenario: Dick Verdult | Cast: Izah Hankammer (Amy), Harun Bahasoean (Vader in toneelstuk), Peter Fengles (Vader), Lola Koppen (Amy in toneelstuk), Ekaterina Levental (Moeder), Tim Teunissen (Barry), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

Al sinds zijn twintigste is Dick Verdult actief in de Nederlandse kunstwereld. In zijn werk is altijd een fascinatie terug te zien voor niet-westerse culturen. Na decennialang videokunst te hebben gemaakt komt hij nu met zijn eerste bioscoopfilm: Als Uw Gat Maar Lacht. Deze is verre van toegankelijk, maar biedt zeker een unieke ervaring.

De vijftienjarige Amy groeit op in een excentrieke en belachelijk rijke familie. Zoals iedere puber verafschuwt ze haar ouders en probeert ze zich van hen af te zetten. Ze hekelt niet alleen haar rijke afkomst, maar vooral hoe haar ouders hun onzekerheden op haar projecteren. Haar frustraties verwerkt ze in een toneelstuk dat ze regisseert, met hulp van een net zo excentrieke toneelmaker.

videotrailers & clips