El Conde

El Conde (2023)

Verbeeld als vampiristische generallissimo slorpt Augusto Pinochet de aderen van zijn land leeg.
play

6,7 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Historisch
  • Chili

De dictator Augusto Pinochet blijkt nog in leven en zwerft reeds 250 jaar als vampier rond op aarde. Nu is het echter mooi geweest voor de oude, maar onsterfelijke man. Hij lijdt aan allerlei kwalen veroorzaakt door zijn eerverlies en familiale ruzies. Pinochet wil definitief uit het leven stappen.

Alt titel
The Count
Regie
Pablo Larraín
Cast
Alfredo Castro, Antonia Zegers, Amparo Noguera, Jaime Vadell, Diego Muñoz, Marcial Tagle, Paula Luchsinger, Gloria Münchmeyer, Catalina Guerra.
Release
31.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Pablo Lorraín | Scenario: Guillermo Calderón, Pablo Lorraín |Cast: Jaime Vadell (Augusto Pinochet), Paula Luchsinger (Carmen), Marcelo Alonso (Strigoi), Stella Gonet (Margaret), Catalina Guerra (Luciana), Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

In Pablo Lorraíns alternatieve kijk op de Chileense geschiedenis belichaamt de beruchte dictator Augusto Pinochet zijn bijnaam El Conde ('de graaf') volwaardig. Herrezen uit de dood als fascistische vampier terroriseert hij met zijn wandaden de mensheid van de Franse Revolutie tot en met zijn heerschappij in Chili na de liquidatie van Salvador Allende. Op zijn oude dag twijfelt hij erover definitief in zijn doodskist te stappen, totdat een schone non zijn ondode hart sneller doet slaan.

Onder begeleiding van een Brits klinkende voice-over, waarvan de bron later een verbluffende rol zal spelen, wordt de levensloop gevolgd van de Franse soldaat Pinoche. Vervloekt tot vampier op het slagveld verandert hij in een monster dat de gezichten van prostituees tot moes slaat, het afgehakte hoofd van Marie Antoinette steelt en bij talloze revoluties het bloed van de opstandigen gebruikt als welverdiende soldij. De soldaat klimt op tot generaal en weet Chili aan zich te onderwerpen, tot hij wordt gedwongen zijn dood (wederom) te ensceneren als het hem als stokoude maffioso te heet onder de voeten wordt.

videotrailers & clips