Dear David
DVD RELEASE

Dear David (2023)

Passend dat deze horror na 31 oktober verschijnt, want de film heeft in alles de boot gemist.
play

3,6 details

  • 94 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Vlak nadat striptekenaar Adam reageert op internet ‘trolls’ op zijn Twitter-pagina lijkt hij geesten te zien. Als hij zijn bovennatuurlijk ervaringen deelt in een Twitter-thread, begint Adam te geloven dat hij achtervolgt wordt door de geest van een overleden kind met de naam David. Terwijl zijn baas hem aanmoedigt dit onderwerp verder te onderzoeken en er een stuk over te schrijven, begint Adam steeds verder grip te verliezen op wat zich online en wat zich in de realiteit afspeelt.

Regie
John McPhail
Cast
Rachel Wilson, Justin Long, Augustus Prew, Andrea Bang, David Tompa, Ethan Hwang, Rachel Risen, Tricia Black, René Escobar Jr., Cameron Nicoll, Shreya Patel, Deshay Padayachey, Tremaine Nelson, Seth Murchison, Jarrett Siddall, Masini McDermott.
Release
13.10.2023
Release NL
02.11.2023
Release DVD
15.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: John McPhail | Scenario: Evan Turner, Mike Van Waes | Cast: Augustus Prew (Adam Ellis), René Escobar Jr. (Kyle), Andrea Bang (Evelyn), Justin Long (Bryce), Tricia Black (Norris), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

Adam Ellis werkt als striptekenaar voor BuzzFeed. Het kost hem moeite om niet te reageren op de internettrollen die zijn werk bekritiseren, en op een avond in een dronken bui gaat hij los op een gebruiker genaamd Dear David. Dat is het moment waarop er vreemde dingen beginnen te gebeuren in zijn appartement. Hij maakt geen geheim van de voorvallen, maar in plaats van dat hij hulp krijgt lijkt het er op dat steeds meer mensen afstand van hem nemen.

De dagelijkse soapserie Days of our Lives maakte in de jaren negentig de aparte keuze om tussen de melodramatische verhaallijntjes over zwangerschappen en affaires ineens een plot over een demonisch bezeten vrouw te introduceren. De kijkcijfers knalden omhoog, dus de makers probeerden het zo lang mogelijk uit te rekken. Niet zo vreemd dus dat de echte Adam Ellis, die veel meer populariteit verwierf toen hij berichten begon te plaatsen over hoe het bij hem thuis spookte, erg ver ging om de leugen gaande te houden.

videotrailers & clips