Happy Single

Happy Single (2023)

Wat Nederlandse romkoms betreft kun je het veel slechter treffen, maar dat maakt dit nog geen hoogvlieger.
play

5,3 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Nederland
93 Min Nederland

Iedere man die in de buurt van Mollie komt, wordt gewaarschuwd: ‘deze meid breekt je hart’. De psychologe – specialiteit echtscheidingen – doet niet aan blijvertjes, gelooft niet in voorbestemd en krijgt jeuk van de term ‘de ware’. Als ze in haar stamkroeg Otis ontmoet en meer kriebels heeft dan ze wil toegeven, is haar natuurlijke reactie dan ook hard weglopen.

Regie
Anna van Keimpema
Cast
Jamie Grant, Manuel Broekman, Dick van den Toorn, Juvat Westendorp, Sanne Langelaar, Andre Dongelmans, Barbara Sloesen, Rinah Rotteveel, Ellemijn Veldhuyzen van Zanten, Maarten Römer, Peter Blok, Henriëtte Tol, Oscar Aerts, Maaike Martens, Marcel Zwoferink, Rochelle Deekman, Uriah Havertong, Peter Bolhuis, Hanneke Drenth.
Release
21.09.2023
Release NL
21.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna van Keimpema | Scenario: Gerben Hetebrij | Cast: Jamie Grant (Mollie), Juvat Westendorp (Otis), Sanne Langelaar (Donna), Andre Dongelmans (Finn), Dick van den Toorn (Alfred), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

"Is het schuld dat ik voel?" "Ga noord." "Kan ik eerlijk met je zijn?" "Zij doet aardig maar ze is niet." De romantische komedie Happy Single zit zodanig vol met anglicismen dat iedere kijker met ook maar het kleinste beetje taalgevoel zich zal afvragen of er mogelijk vertaalsoftware aan te pas is gekomen. Of zouden al deze foeilelijke formuleringen gewoon betekenen dat de scenarist meer tijd heeft besteed aan het bekijken van Engelstalige romkoms dan aan het leren van zijn moerstaal? Dat zou wellicht ook het ongeïnspireerde script verklaren.

In Gelukkig Vrijgezel, pardon, Happy Single is psycholoog Mollie de gebruikelijke romkomprotagonist die niet aan relaties doet. Dus in de ochtend weet ze haar haar bedpartner, die ze de vorige avond pas heeft ontmoet, snel de deur uit te werken en het zodanig te spelen dat hun nachtje rollebollen geen navolging krijgt. Kennelijk doet Mollie dat dusdanig vaak dat haar collega's direct weten hoe laat het is wanneer ze met een rolkoffertje op kantoor verschijnt.

videotrailers & clips