Who Killed the KLF?
Erg onderhoudend, maar na al die jaren is de afgrijselijke slotactie van deze nineties-act niet minder frustrerend.
play

7,5 details

  • 88 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

'Who Killed The KLF?' Vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90.

Regie
Chris Atkins
Cast
Luke Ireland, Carl Cox, Paul Oakenfold, James Brown, Nick Coler, Tony Dickens, Claire Fletcher, John Higgs, Richard King, Craig McLean, Lachlan Maclean, Alan Moore, Jim Reid, Peter Thompson, Peter Wilding, Dale Bissland, Ricky Borland, Mark Derbyshire.
Release
05.10.2023
Release NL
05.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Atkins | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2021

"We doen het niet voor het geld, maar voor de liefde voor muziek", riep menig artiest (alhoewel die uitspraak tegenwoordig nog zelden klinkt). Leuk, maar hoe worden ondertussen alle rekeningen betaald? Elke kunstenaar die er geen hobby van wil maken maar een beroep, zal moeten toegeven dat een inkomen ze de vrijheid geeft om hun gang te gaan. De ninetiesband KLF wilde per se bewijzen dat zij echt anders waren dan de rest en staken een miljoen pond in de fik. Waarom? De documentaire geeft daar eindelijk antwoord op.

De opkomst van The KLF was langzaam, hun aanwezigheid aan de top was onontkoombaar, hun vertrek was plots en definitief. De twee heren die verantwoordelijk waren voor wereldhits zoals 'Justified & Ancient' waren vreemde eenden. De documentaire Who Killed the KLF? ontleedt hun gedrag zorgvuldig en bouwt op naar het punt waar ze hun ludieke actie uitvoeren. Het kijkje in hun psyche biedt er eindelijk een verklaring voor.

videotrailers & clips