Net als in de film
Begint als enerverende musical, maar slaat gauw om naar mistroostig drama.
play

6,1 details

  • 97 Min
  • Musical
  • Nederland
97 Min Nederland

Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars tegenpolen als ze begin jaren ’80 eindexamen doen, maar als ze samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Sander is echter niet de enige die gelooft in Annabels muzikale talent en als ze met Olaf (Kay Greidanus) in zee gaat verliest ze Sander uit het oog. Tot ze elkaar in de 90’s weer tegenkomen en samen met Sanders beste vriend Malcolm (Uriah Havertong) een dance-act beginnen. Three is a Crowd voert al snel de hitlijsten aan. Maar hoe groter het succes, hoe moeilijker het is om trouw te blijven aan elkaar en jezelf.

Regie
Albert Jan van Rees
Dorien Goertzen
Cast
Benja Bruijning, Kay Greidanus, Pepijn Schoneveld, Margôt Ros, Leopold Witte, Janni Goslinga, Kees Hulst, Noortje Herlaar, Holly Mae Brood, Jip Smit, Hetty Feteris, Daisy Hagendoorn, Jasper Heyman, Cecilia Adorée, Uriah Havertong, Jeske van de Staak, Eva Laurenssen, Urvin Monte, Felix Schellekens.
Release
12.10.2023
Release NL
12.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Dorien Goertzen, Albert Jan van Rees | Scenario: Dorien Goertzen | Cast: Noortje Herlaar (Annabel), Benja Bruijning (Sander), Uriah Havertong (Malcolm), Kay Greidanus (Olaf), Holly Mae Brood (Filiz), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2023

Ruim twintig jaar geleden verscheen Moulin Rouge!, een musical die slechts één origineel nummer had en voor de rest bestond uit covers van bekende pophits. Het publiek bleek daar geen probleem mee te hebben en sindsdien zijn er wel meer van dat soort films gemaakt, waaronder Lang & Gelukkig. Net Als in de Film is ook zo'n musical, maar gaandeweg verandert deze in een dramafilm óver muziek in plaats van mét muziek. Op zich geen verkeerd drama, maar de liedjes waren eigenlijk niet nodig geweest.

Annabel doet auditie bij een schoolbandje, maar direct is duidelijk dat haar zangtalent voor grotere zalen is bestemd. Toetsenist Sander en zij worden verliefd op elkaar, maar zijn problemen thuis zitten hem in de weg. Klasgenoot en producer in spe Olaf grijpt zijn kans om haar weg te kapen. Halverwege de jaren negentig heeft Annabel al enige roem, maar wanneer ze Sander opzoekt en een muziekproject met hem start schiet ze naar de top - en kunnen ze nog maar een kant op.

videotrailers & clips