Love, Sex and 30 Candles
De moderne Zuid-Afrikaanse vrouw komt er bekaaid vanaf door haar volledig afhankelijk te maken van de man.
play

3,6 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Zuid-Afrika
106 Min Zuid-Afrika

In één jaar tijd worden vier beste vriendinnen, die allen navigeren door relaties, liefdesverdriet en wankelende situaties, dertig jaar oud. Zo ontdekt Nolwazi dat ze zwanger is, maar daar is ze niet blij mee. Linda's vriend is enthousiast en wil met haar trouwen. Zij ziet dat echter niet zitten. Dikeledi voedt in haar eentje een kind op, ondanks dat ze hoopt dat haar vriend, de vader van het kind, haar ten huwelijk zal vragen. En Sade staat op het punt te gaan trouwen met Winston. Omdat hij bij een kerk hoort, zijn er veel regels waaraan ze zich moet houden. Hierdoor voelt ze zich gevangen.

Regie
Stephina Zwane
Cast
Terence Bridgett, Lehlohonolo Makoko, Thandy Matlaila, Clementine Mosimane, Anthony Oseyemi, Amogelang Chidi, Meme Ditshego, Loyiso Macdonald, Bahumi Madisakwane, Sipho Mbele, Candice Modiselle, Lebohang Msiza, Nicholas Nkuna, Lunga Shabalala, Iminathi Sibeko, Gabisile Tshabalala.
Release
18.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephina Zwane | Scenario: Zoë Arthur en Stephina Zwane | Cast: Amogelang Chidi (Dikeledi), Bahumi Madisakwane (Nolwazi), Candise Modiselle (Linda), Gabisile Tshabalala (Sade), Loyiso Macdonald (Winston), Lunga Shabalala (Tebogo), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2023

Na Bollywood is Nigeria het land met de grootste filmindustrie, vooral als je kijkt naar het aantal producties. Nu zit daar ook veel amateurwerk bij, maar toch begint de filmindustrie op het Afrikaanse continent steeds omvangrijker en professioneler te worden. Netflix vertoont steeds vaker Afrikaanse producties. Dat daar een boel bagger tussen zit is een feit. Kijk maar naar het Zuid-Afrikaanse Love, Sex and 30 Candles.

Deze boekverfilming, die draait om een viertal vriendinnen, kan nog het best worden gekwalificeerd als ongegeneerd soapmatig en dat is nog netjes verwoord. Dat blijkt ook wel uit de duidelijk afgebakende sores waarmee de dames te maken krijgen. Centraal staat, anders dan de premisse doet vermoeden, de Zuid-Afrikaanse man, die wordt neergezet als een stereotype eendimensionale schuinsmarcheerder, relifreak of te bezitterig. Je zou kunnen zeggen dat je krijgt wat je ziet, maar helaas heeft filmmaker Stephina Zwane zich geen enkele moeite getroost om hier ook maar een greintje creativiteit in te stoppen.

videotrailers & clips