Dancing Queen

Dancing Queen (2023)

Sympathieke Noorse jeugdfilm over een mollig muurbloempje dat wil dansen.
play

6,6 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Noorwegen
92 Min Noorwegen

Dancing Queen vertelt het verhaal van de 12-jarige Mina. Haar wereld komt op de kop te staan wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad en dus ook school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd. Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Maar er is één essentieel ding dat ze vergeten is: ze kan niet dansen! Een reis die ze onderneemt met de steun van haar pittige no-nonsense oma; een wijze dame wiens openhartige advies altijd tot veel hilariteit zorgt. Van een ongemakkelijke eerste auditie tot een zenuwslopende show, Mina leert hoe ze de demonen van zelftwijfel moet bestrijden.

Regie
Aurora Gossé
Cast
Anne Marit Jacobsen, Anders Baasmo, Andrea Bræin Hovig, Cengiz Al, Sil van der Zwan, Liv Elvira Kippersund Larsson, Viljar Knutsen Bjaadal, Frida Ånnevik, Mona Berntsen, Sturla Harbitz, Ylva Røsten-Haga.
Release
04.08.2023
Release NL
25.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Aurora Gosse | Scenario: Silje Holtet | Cast: Liv Elvira Kippersund Larsson (Mina), Sturla Harbitz (Markus), Viljar Knutsen Bjaadal (Edwin), Anne Marit Jacobsen (oma), Cengiz Al (Shaan), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

Op de eerste dag van haar laatste jaar van de basisschool blijkt de twaalfjarige Mina een nieuwe schoolgenoot te hebben, die meteen het aanzien van de halve school heeft. Niet zozeer omdat deze Edwin uit de hoofdstad komt, maar vooral omdat hij als hiphopdanser E.D. Win een flinke online aanhang heeft. Ook bij kinderen is populariteit tegenwoordig meetbaar aan de hoeveelheid volgers.

In zijn kielzog is een professionele dansleraar in Mina's woonplaats neergestreken, die rondom de populaire jongen een dansgroep opzet. De als een blok voor Edwin gevallen Mina besluit auditie te doen, waarbij ze voor het gemak maar even vergeet dat ze geen danservaring heeft en als verlegen buitenbeentje ook niet bepaald over het zelfvertrouwen beschikt om zich daarin te bekwamen. Gelukkig heeft ze een behulpzame oma die in een ver verleden professioneel danseres was.

videotrailers & clips