Le Ravissement
DVD RELEASE

Le Ravissement (2023)

Intrigerende Franse film over een eenzame Parisienne, die onderzoekt waar het verlangen naar liefde ons toe kan drijven.
play

6,9 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Frankrijk
97 Min Frankrijk

Op dezelfde dag dat Lydia's vriend hun jarenlange relatie verbreekt, vertelt haar beste vriendin Salomé dat ze zwanger is. Vanaf dat moment stort een verdoofde Lydia zich volledig op haar werk als vroedvrouw en op de zorg voor haar vriendin. Steeds verder raakt ze verzonken in haar eigen wereld, totdat ze op een avond Milos ontmoet en een one night stand beleeft. Als Lydia hem na een tijdje onverwacht tegenkomt met Salomé's baby op de arm, vertelt ze hem een leugen met grote consequenties.

Alt titel
The Rapture
Regie
Iris Kaltenbäck
Cast
Hafsia Herzi, Nina Meurisse, Alexis Manenti, Younes Boucif, Radmila Karabatic, Ana Blagojevic, Grégoire Didelot, Mathieu Perotto, Marwan Tinhougga, Fabien Giameluca, Brigitte Froment, Ariane Pirié, Dusko Badnjar, Juliette Forton, Nicodème Gouellet, Kelly Rivière, Justine Viotty, Monique Grand-Perret, Vincent Perrin, Thierry Legastelois.
Release
11.10.2023
Release NL
26.10.2023
Release DVD
23.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Iris Kaltenbäck | Scenario: Naïla Guiguet, Iris Kaltenbäck, Alexandre de La Baume | Cast: Hafsia Herzi (Lydia), Alexis Manenti (Milos Popovic), Nina Meurisse (Salomé), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2023

De jonge Parisienne Lydia is een goede en ervaren verloskundige, die stevig in haar schoenen staat en met geduld en vaste hand nieuwe baby's de wereld in brengt. In de openingsscène lijkt ze een volkomen normaal leven te leiden. Ze regelt met haar ravenzwarte haar in de straten van Parijs een taart voor de verjaardag van haar beste vriendin Salomé en moppert tegen haar vriend. Als deze bekent dat hij met iemand anders naar bed is geweest, reageert ze ogenschijnlijk heel beslist maar rustig. De relatie is nu voorbij. Een ingehouden storm van emoties raast ondertussen over haar gezicht. Lydia is niet iemand die explodeert maar implodeert.

Ze wil tijdens het verjaardagsfeestje niets liever dan alles aan haar beste vriendin vertellen, maar van haar hart uitstorten komt niets meer terecht als Salomés zwangerschapstest positief blijkt te zijn. Door dit nieuws ontstaat bij haar een soort beroepsdeformatie; het is net alsof de verloren vriendin en de ervaren verloskundige in haar vechten om voorrang. Lydia besluit precies op dát moment om van haar hart een moordkuil te maken. De zwangerschap duwt alles opzij. Je ziet de ingehouden pijn op haar gezicht en de liefdevolle glimlach die ze voor haar beste vriendin tevoorschijn tovert. Lydia is weer single en Salomé is zwanger. Hun levens hebben op dezelfde dag een andere afslag genomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Le Ravissement Nieuwsberichten