BILAL WAHIB: altijd, altijd

5,7 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Nederland
70 Min Nederland

Golden boy Bilal Wahib, bekend van 'Paradise Drifters', 'Mocro Maffia' en 'De Libi' was een rijzende ster in de acteer- en muziekwereld, totdat hij in 2021 gecanceld werd na een livestream op Instagram waar hij een ongepast verzoek deed aan een minderjarige jongen. Middels intieme gesprekken tussen filmmaker Anne de Clercq en Bilal en reconstructies van Bilals leven die zich afspelen op een filmset, laat deze documentaire de menselijke kant zien van een jonge acteur en zanger die zijn leven weer probeert op te pakken.

Regie
Anne de Clercq
Cast
Bilal Wahib.
Release
24.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne de Clerq | Scenario: Anne de Clerq | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2023

Als bekende, publieke persoon kan je je vandaag de dag eigenlijk geen enkele misstap meer permitteren. De cancelcultuur is zo onverbiddelijk dat je, zelfs wanneer je diep door het stof gaat, je nog maar weinig vergeven wordt. Het is vaak over en uit als je een schandaal aan je broek hebt hangen, laat staan wanneer je beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Een veroordeling gebeurt niet meer door een rechter, maar door de publieke opinie.

Tussen de vele binnenlandse en buitenlandse sterren die de afgelopen jaren van hun voetstuk zijn gevallen, zijn er een aantal waarvan het zonde is dat ze een foute keuze maken en tot het eind der dagen met de gevolgen zitten. Acteur en rapper Bilal Wahib is een aansprekend voorbeeld. De jonge artiest had alles mee, werkte zich in korte tijd op tot een geliefde BN'er met een kwajongensinborst en immense gunfactor. Tot die ene grote fout.

videotrailers & clips