The Ringleader: The Case of the Bling Ring

5,4 details

  • 95 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Rachel Lee, het zogenaamde tienerbrein achter een reeks opvallende inbraken bij beroemdheden in 2008 en 2009, deelt wat haar motiveerde om haar vrienden aan te sporen in te breken in de huizen van beroemdheden in Hollywood.

Regie
Erin Lee Carr
Cast
Amy Kaufman, Christine Kee, Sarika Kim, David Lee, Rachel Lee, Allen Salkin, Eden Shizzle.

Filmtotaal Recensie

Regie: Erin Lee Carr | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

In 2022 bracht Netflix de documentaireserie The Real Bling Ring: Hollywood Heist uit. Deze beweerde toen het volledige verhaal te vertellen van deze reeks inbraken, maar miste één belangrijke speler. In de tegenhanger van deze serie, presenteert The Ringleader: The Case of The Bling Ring voor het eerst het verhaal van Rachel Lee, die tot nu toe altijd als leider van de groep is bestempeld. Wat is nu het echte verhaal achter deze mythische dievenbende uit Los Angeles? Een echt objectief antwoord wordt niet gegeven en deze film neigt juist te vaak naar een subjectieve hervertelling.

Voor wie niet bekend is met de groep 'The Bling Ring', een korte introductie: tussen 2008 en 2009 heeft een groep tieners in Los Angeles een grote hoeveelheid beroemdheden beroofd. Alles van kleding, drugs, naaktfoto's en sieraden zijn hierbij gestolen en verloren gegaan. De enige manier waarop deze tieners dit konden flikken, was door de prille maar populaire sociale media te gebruiken. Hier vertelden de beroemdheden waar ze zouden zijn, en wisten de kleptomanen wanneer de huizen leeg zouden staan.