Race to the Summit
Spannende bergbeklimdocumentaire met spectaculaire beelden, die gebaat zou zijn bij een andere kleur ondertiteling dan witte letters op witte sneeuw.
play

6,8 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Avontuur
  • Sport
  • Duitsland

Ueli Steck stond algemeen bekend als de snelste bergbeklimmer ter wereld. Maar in 2011, toen Dani Arnold het snelheidsrecord van Steck verbrak door de Eiger in Zwitserland te beklimmen, begon een intens duel om de grote noordwanden van de Europese Alpen. Deze twee extreme atleten durfden veel van deze bergen te beklimmen zonder enige veiligheidsuitrusting en zetten zo nieuwe standaarden in de wereld van het bergbeklimmen. In deze documentaire gaan de onverschrokken mannen een dodelijke rivaliteit aan om snelheidsrecords te vestigen.

Alt titel
Duell am Abgrund
Regie
Nicholas de Taranto
Götz Werner
Cast
Ueli Steck, Dani Arnold.
Release
04.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicholas de Taranto, Götz Werner| Cast: Ueli Steck, Dani Arnold, | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2023

Er zijn heel veel sporten die weinig bekendheid genieten, met topsporters die wereldberoemd zijn in hun kringetje, maar daarbuiten hoogstens een nieuwsspotje van drie seconden krijgen. Een van die sporten is 'speed climbing' oftewel het zo snel mogelijk beklimmen van een hoge berg. De twee snelste alpineklimmers ooit worden in Duell am abgrund gevolgd tijdens de pieken en dalen van hun carrières. De documentaire legt uit waarom deze twee mannen regelmatig met hun leven op de richel een berg op en af klimmen en doet dat met fantastisch mooie plaatjes.

De makers van bergklimdocumentaires doen altijd erg hun best om spanning op te bouwen. Dit doen ze door het gebruik van spannende muziek of doordat de klimmer net op het moment dat hij een gevaarlijk stukje gaat klimmen even vertelt hoe gevaarlijk dat stukje precies is. Toch is het bijna nooit nagelbijten, aangezien in ieder geval de camera het overleefd moet hebben om het mogelijk te maken überhaupt de beelden te bekijken.

videotrailers & clips