The Devil on Trial
Een magere maar toch niet slechte documentaire over een bezeten jochie en een moord gepleegd door de duivel.
play

5,3 details

  • 81 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Horror
  • Verenigd Koninkrijk
81 Min Verenigd Koninkrijk

In 1981 vermoordde de tiener Arne Cheyenne Johnson op brute wijze zijn huisbaas, Alan Bono. Als verdediging beweerde Johnson bezeten te zijn door een kwaadaardige entiteit. 'The Devil on Trial' onderzoekt, aan de hand van reconstructies en thuisvideo's, de eerste en enige keer dat dit toegepast werd in een Amerikaans moordproces als verdediging. De zaak van Johnson is daarnaast verbonden aan de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren, wier werk de basis vormde voor de 'Conjuring'-films.

Regie
Chris Holt
Cast
Arne Cheyenne Johnson, Susannah Spearin, Kathy Rupcic, Foster Hamilton, Adam Hunt, Raine Van Elsacker, Victor Serfaty.
Release
17.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Holt | Scenario: Chris Holt | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2023

Aanklagen kunnen ze als geen ander in de Verenigde Staten. Spraakmakende zaken zijn door hun absurditeit onsterfelijk geworden. Waar elders kan je bijna drie miljoen opstrijken als de fastfood-dealer je bakje pleur te heet serveert? Geen wonder dat een kidnapper zijn vangst aanklaagt omdat deze probeert te ontsnappen, of iemand Red Bull voor de rechter sleept omdat het drankje hem niet daadwerkelijk vleugels geeft. Maar wie klaag je aan als de lichten uit zichzelf knipperen en het servies boven de tafel zweeft?

In 1980 stormt David hysterisch van angst naar beneden, en zweert dat een boosaardige entiteit hem waarschuwt voor groot onheil met de dood tot gevolg. Moeder Judy haalt alles uit de kast om haar zoon uit de vlammen van de hel te bevrijden, van priesters tot exorcisme. Totdat de demon tijdens een uitdrijving overspringt naar schoonzoon Arne, die dan een moord pleegt, maar zweert dat hij zich niets van de steekpartij kan herinneren. Sterker nog, de daad zou hem zijn ingegeven door de duivel.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Devil on Trial Nieuwsberichten