The Miracle Club
Verrassend genoeg niet waargebeurd, maar desalniettemin een mooi en eerlijk verhaal.
play

5,6 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Ierland
  • Verenigd Koninkrijk
90 Min Ierland

Dublin, 1968: Het is de droom van elke huisvrouw om de wijde wereld in de trekken, weg van de dagelijkse sleur. Met het winnen van een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes komt dit voor de gelukkigen Lily, Eileen, en Dolly ineens binnen handbereik. Ze krijgen de kans om zich uit te leven, het leven te vieren en te genieten van hun onafhankelijkheid. Al snel wordt duidelijk dat er meer bij komt kijken en worden de vrouwen geconfronteerd met persoonlijke obstakels. Langzaam maar zeker beginnen ze hun allergrootste geschenk op waarde te schatten: de kracht van hun vriendschap.

Regie
Thaddeus O'Sullivan
Cast
Laura Linney, Kathy Bates, Maggie Smith, Agnes O'Casey, Mark O'Halloran, Mark McKenna, Niall Buggy, Hazel Doupe, Stephen Rea, Lesley Conroy, Brenda Fricker, Noel Gaskin, Rose Henderson, Shauna Higgins, Amélie Kiki McCormack, Fionnuala Murphy, Sean O'Callaghan, Eric D. Smith, Luke Jackson Smith, Rosemary Henderson.
Release
14.07.2023
Release NL
09.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Thaddeus O'Sullivan | Scenario: Jimmy Smallhorne, Timothy Prager, Joshua D. Maurer| Cast: Maggie Smith (Lily Fox), Kathy Bates (Eileen Dunne), Laura Linney (Chrissie Ahearn), Agnes O'Casey (Dolly Hennessy), Stephen Rea (Frank Dunne), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2023

Een Britse film over een groepje Ieren die ruim vijftig jaar geleden een avontuur beleefden; alles wijst er op dat dit biografisch is. Maar nee, het is zelfs geen boekverfilming. Is het dan een typisch religieuze productie over vrouwen die naar een christelijke trekpleister gaan? Godzijdank niet, The Miracle Club is verfrissend oprecht: Lourdes blijkt niet de plek te zijn waar mirakels plaatsvinden. De makers zijn ook weer niet respectloos en geven gelovigen evengoed wat kruimels om mee te werken.

In een klein Iers dorp eind jaren zestig heeft de lokale priester een reis naar Lourdes georganiseerd. Wie zich geen kaartje kan veroorloven, kan ze winnen via een talentenjacht in het buurthuis. Lily wil gaan omdat het haar gewoon leuk lijkt, Eileen claimt hetzelfde maar doet het omdat ze een verdacht knobbeltje heeft ontdekt, Dolly heeft een zoontje dat niet praat. Het lijkt een gezellig tripje te worden, totdat plots na veertig jaar de verbannen Chrissie opduikt en meereist. Ze neemt een hoop oud zeer mee.

videotrailers & clips