Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn
Alles is zoals het niet zou moeten zijn: film maken op zijn slechtst.
play

4,8 details

  • 88 Min
  • Romantiek
  • Nederland
  • België
88 Min Nederland

Er zijn inmiddels een paar jaar verstreken en na een pijnlijke break-up is het leven van Iris dan eindelijk echt zoals het zou moeten zijn! Ze is zwanger van haar grote liefde Reza, haar zoontje is dol op hem en als hij na de bevalling ook nog eens op één knie gaat, is alles één grote, suikerzoete roze wolk. Of... toch niet? Een samengesteld gezin, de vriendin van je ex die zich met alles bemoeit, een moeizame band met je moeder: in de realiteit brengt het veel gedoe en een boel irritaties met zich mee. Als bij Iris alle stoppen doorslaan, brengt ze onbedoeld haar droomhuwelijk in gevaar, maar gelukkig zijn er altijd nog haar vriendinnen.

Regie
Erwin van den Eshof
Cast
Holly Mae Brood, Barbara Sloesen, Renée Fokker, Peter Blok, Walid Benmbarek, Sanne Langelaar, Jelle de Jong, Margo Dames, Sabine Soetanto, Anna Keuning, Jennifer Welts, Anne van der Burg, Loek Willemsen, Pip Lieke Lucas.
Release
09.11.2023
Release NL
09.11.2023
Release DVD
09.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Erwin van den Eshof | Scenario: Anna Pauwels | Cast: Barbara Sloesen (Iris), Walid Benmbarek), Holly Mae Brood (Claudia), Anna Keuning (Linda), Jennifer Welts (Suus), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2023

Een filmscenario moet conflict bevatten. Dat geldt zelfs voor komedies, denk maar aan Flodder waar een bot achterbuurtvolk in een rijke kakkerswijk terechtkomt. De scenarist van het vervolg op Alles Is Zoals het Zou Moeten Zijn begrijpt dit. Alleen creëert dit keer het hoofdpersonage zelf het conflict en reageert er strontvervelend op. Dit herhaalt zich op zo'n manier dat het verhaal stilstaat. Dat is niet eens het meest opvallende: alle aandacht ligt bij een van de meest onuitstaanbare personages uit de filmgeschiedenis.

Iris bevalt van haar tweede kind waar Reza de vader van is. Maar dan ontdekt ze dat haar ex Pieter en de vrouw met wie hij haar heeft bedrogen, Suus, ook in verwachting zijn. Behalve dat ze nu dus haar zoon Milan moet delen met deze twee gaan ze ook nog eens een hechter gezin vormen. Iris' slechtste kant komt naar boven. En hoeveel moeite de mensen om haar heen ook doen voor verbetering, Iris blijft een heethoofd.

videotrailers & clips