Awareness

Awareness (2023)

Een vlotte actiefilm zonder ook maar de illusie van hart, originaliteit of visuele flair.
play

5,1 details

  • Thriller
  • Spanje

Ian is een rebelse tiener die samen met zijn vader aan de rand van de maatschappij leeft. Ze overleven door kleine zwendelpraktijken uit te voeren dankzij Ians buitengewone gave om visuele illusies in de geest van anderen te projecteren. Nadat hij per ongeluk zijn krachten in het openbaar onthult, komt een geheim agentschap achter hem aan. Terwijl hij probeert te ontsnappen, ontdekt Ian dat hij niet de enige is met deze krachten en dat zijn hele leven een leugen is geweest.

Regie
Daniel Benmayor
Cast
Pedro Alonso, Lucas Fuica, Óscar Jaenada, Silvia Kal, Karina Kolokolchykova, Lela Loren, María Pedraza, Victor Cerezuela, Carlos Cortés Ciudad, Iván Millán Díaz, Mi Hoa Lee, María Mercado, Ricardo Rocca, Brandy Rodríguez, Carlos Scholz, Martina Valero, Jose Álvarez-Boze.
Release
16.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Benmayor| Scenario: Ivan Ledesma, Daniel Benmayor | Cast: Carlos Scholz (Ian), Lela Loren (Adriana), María Pedraza (Esther), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2023

Regisseurs Christopher Nolan en Gareth Edwards (Godzilla, Rogue One) staan er om bekend dat ze films maken die emotioneel niet bepaald raken, maar desalniettemin goed zijn omdat ze een apart onderwerp op briljante wijze in beeld brengen. Een filmmaker moet dus een enorm visueel talent hebben om weg te komen met een verhaal dat niet raakt. Daniel Benmayor, regisseur van Awareness, is dat helaas niet.

Ian heeft de speciale kracht dat hij mensen illusies kan laten zien. Hij maakt daar gebruik van door bijvoorbeeld samen met zijn alleenstaande vader ongestraft winkeldiefstal te plegen. Op een dag laat hij een steek vallen, en trekt zo de aandacht van een geheime organisatie die al jaren op zoek is naar hem. Ian wordt meegenomen en ingelicht over een andere persoon die ook dezelfde gave heeft, en wordt gevraagd om te helpen hem op te sporen. Maar Ian weet niet zo goed wie hij nou echt kan vertrouwen.

videotrailers & clips