Lost Cos

Lost Cos (2022)

6,7 details

  • 87 Min
  • Actie
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Getraumatiseerd door haar moeilijke jeugd en het tragische verlies van haar grote liefde, zoekt tandartsassistente Eni toevlucht in Los Cos. In deze geheime club versmelten cosplay en burlesque, waarbij helden en schurken de grens tussen fantasie en realiteit doen vervagen.

Regie
Robin de Levita
Cast
Ross Degraw, Christopher Whalen, Evgeniya Radilova, Zoë Vnak, Samantha Rubin, Dena Tyler, Rocco Nevers, Rob Franzes, Mark McCullough Thomas, Jason Furlani, Anthony Ferro, Tony Naumovski, Mo Stark, Ali Arkane, Bill Johnson, Darrell Thorne, Sha Gupta, Siraj Huda.
Release
16.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Robin de Levita | Scenario: Michael Tosner, Robin de Levita | Cast: Evgeniya Radilova (Eni), Zoë Vnak (Lia), Samantha Rubin (Zoey), Jason Furlani (Frank Dawson), Rob Franzes (Aron The Alphaman), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2022

Een film moet van goeden huize komen om te openen met een kind dat wordt mishandeld door haar moeder, en dit direct te laten volgen door begintitels in stripboekstijl. Er zijn maar weinig films die daar succesvol mee weg zullen komen, en Lost Cos is er zeker niet één van. Deze abrupte introductie zet de toon voor een film vol slechte kostuums, erbarmelijk acteerwerk en scènes die elkaar zonder onderling verband opvolgen.

Het grootste en schrijnendste probleem is de afwezigheid van een plot. Niks in de film heeft consequenties, maar daarnaast is het ook op geen enkel punt duidelijk wat het doel van de hoofdpersoon is. Connecties tussen personages zijn los en worden amper gedefinieerd, waardoor de losse verhaallijnen maar niet aan elkaar worden geknoopt. De film introduceert het plotpunt van de openingsscene, maar vergeet deze vervolgens uit te werken. Helaas is dit slechts één voorbeeld van hoe veel individuele scènes geen enkel verband met elkaar lijken te houden, en elkaar alleen maar opvolgen omdat ze achter elkaar zijn gezet.